Ārsts: Covid-19 ir nevakcinēto slimība

tautaruna.lv 13.augusts 2021, 15:13
 
Kaspars Krafts/F64
Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītājs, ārsts rezidents radioloģijā Artūrs Šilovs kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" komentējis saslimstību ar Covid-19.

Šilovs atzīmē, ka nav jāgaida rudens un Covid-19 vīrusa infekcijas izplatības trešais vilnis, tā ir nevakcinēto cilvēku slimība jau tagad.

“Mums nav ko slēpt - arī vakcinētie saslimst, taču tas ir daudz mazākā skaitā un iespēja nonākt slimnīcā ir daudzas reizes mazāka. Tas ir pierādīts! Pasaulē vakcinēti simtiem miljonu cilvēku un parādās aizvien vairāk un vairāk ziņojumu no lielākajām pasaules organizācijām,” skaidro Šilovs.

Kā norāda ārsts rezidents, valstīs, kur visvairāk vakcinēto, kā Izraēlā, Lielbritānijā un ASV, slimnīcās ar Covid-19 daudz vairāk nonāk tie, kuri nav vakcinējušies. “Mēs jau šobrīd varam atsaukties uz vairākiem amerikāņu pētījumiem, kas rāda, ka aptuveni trešā daļa no tiem, kuri ir inficējušies ar Covid-19, lai arī ir vakcinēti, būs asimptomātiski - viņi pat nepamanīs, ka ir saslimuši. Daļa, mazāk par 10%, var nonākt slimnīcā,” norāda speciālists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:39

Jaunākās diskusijas