Britnijas Spīrsas tēvs beidzot piekritis atteikties no aizbildniecības pār dziedātāju

tautaruna.lv 13.augusts 2021, 15:30
 
Reuters/Scanpix
Britnijas Spīrsa beidzot būs brīva. Viņas tēvs piekritis atteikties no meitas aizbildniecības, vēsta medijs "Reuters".

Pēc aptuveni gadu ilgas tiesāšanās, beidzot popzvaigznes tēvs ir piekritis atteikties no meitas aizbildniecības, kas iekļauj kontroli pār viņas dzīvi un finansēm.

Aptuveni 13 gadus Džeimijs ir bijis meitas aizbildnis un kontrolējis viņas dzīvi. 2008. gadā Spīrsas tēvs kļuva par meitas aizbildni, jo viņa bija piedzīvojusi ļoti smagu dzīves posmu. Dziedātāja 2007. gadā piedzīvoja mentālo sabrukumu.

Dziedātājas tēva pārraudzībā visu šo gadu garumā bija Spīrsas finanses, viņš pieņema lēmumus, kas saistīti ar mūzikas ierakstīšanu, koncertturnejām, uzstāšanos televīzijā un citos projektos.

Pēc ilgstošas dziedātājas publiskas aicināšanas un tiesas prāvām, tēvs beidzot ir piekrits pārtraukt aizbildniecību, tādējādi dziedātāja pati varēs rīkoties ar savām finansēm.

"Mēs esam gandarīti, ka Spīrsa kungs un viņa advokāts šodien atzina, ka pieteikums par aizbildniecību ir jāatceļ," sacīja popzvaigznes advokāts Matjū Rozengarts.

Popzvaigzne jau vairākus mēnešus centās pārliecināt tēvu, lai viņš vairs neiejaucas viņas dzīvē un to nekontrolē. Tā kā miermīlīgās sarunas neizdevās, bija paredzēts, ka šī gada septembrī notiks kārtējā tiesas sēde, kurā tiesnesis lems par to vai aizbildniecību ir nepieciešams turpināt.

Šodien, 13. augustā, publiskotajā tiesas dokumentā bija sacīts, ka Džeimijs Spīrss ir gatavs atteikties no savām pilnvarām. Šobrīd nav vēl zināms, kad tieši beigsies Britnijas tēva pilnvaras, jo tiesā iesniegtajā dokumentā nebija minēts konkrēts datums, kad tas varētu stāties spēkā.

Džeimijs paudis, ka ir gatavs sadarboties gan ar tiesu, gan ar viņa meitas advokātu.

Tikmēr Britnijas advokāts šo ir nodēvējis par lielu uzvaru.

"Nozīmīga uzvara Britnijai Spīrsai, šis ir vēl viens solis pretī taisnīgumam."

Dziedātājas advokāts min, ka pat ja Spīrsas tēvs ir visai neatlaidīgs attiecībā uz aizbildniecību un tās pārtraukšanu, viņš tomēr nav ieinteresēts publiski cīnīties par savu taisnību.

Lai arī Britnija atzīst, ka viņas tēva kontrole pār finansēm traucē viņai normāli dzīvot, Džeimijs tiesā iesniegtajā dokumentā apgalvoja, ka nekad nav iestājies pret meitas interesēm un nav piespiedis neko darīt pret viņas pašas gribu.

Jau vēstījām, ka Britnijas Spīrsas aizbildnis, tēvs, joprojām ir nobažījies par viņas garīgo veselību.

Džeimijs Spīrss tiesā esot sacījis, ka Džodija Montgomerija, kura ir atbildīga par dziedātājas personīgajām un medicīniskajām lietām, jūlija sākumā viņu informējusi, ka Spīrsa nepareizi lieto medikamentus.




Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas