Māmiņa vētras laikā pārsteidz ar apbrīnas vērtu rīcību

tautaruna.lv 15.oktobris 2018, 17:17
 
Tā pēc vētras izskatās automašīna, kurā atradušās abas sievietes un zīdainis. / AP/ SCANPIX
Kāda sieviete Austrālijā, Kvīnslendā, guvusi neskaitāmus zilumus un citas traumas pēc tam, kad viesuļvētras laikā mēģinājusi pasargāt savu mazo meitiņu no nāves, vēsta Austrālijas ziņu portāls “abc.net”.

Fiona Simpsone kopā ar savu 4 mēnešus jauno meitu un 78 gadus veco māti ar automašīnu devusies mājās, kad sācies lietus. Brīdinājumus par vētru sieviete iepriekš nebija dzirdējusi, tomēr saprata, ka nepieciešams apstāties, kad lietus sāka kļūt īpaši intensīvs. Pēkšņi sieviete dzirdējusi milzīgu troksni uz automašīnas jumta. Sākās specīga un intensīva krusa, kas izsita automašīnas stiklus.

Sievietes meitiņa guva vien nenozīmīgus sasitumus, tikmēr meitenītes māte guva nopietnus visa ķermeņa sasitumus un zilumus.

Sieviete steigšus rāpās pie savas meitas, kas sēdēja automašīnas aizmugurē, un pārliecās viņai pāri, izmantojot savu ķermeni kā vairogu. Simpsone stāstīja, ka redzējusi, kā meita viesuļvētras laikā kliedz, taču lielā trokšņa dēļ nav pat to dzirdējusi. Pēc tam, kad tika izsists arī vējstikls, sieviete centās palīdzēt arī savai mātei, kura sēdēja automašīnas priekšā, blakussēdētāja vietā, tomēr abām vairākas reizes trāpījuši lieli krusas graudi. Vētrai beidzoties, sieviete ar nopietni bojāto automašīnu steigšus devās līdz netālu esošajām mājām un kliedza pēc palīdzības, kamēr blakus esošie cilvēki viņu sadzirdēja un izsauca mediķus.

Sievietes māte slimnīcā pavadīja visu atklikuši nakti. Vecās kundzes vien roka no sasitumiem bija kļuvusi pilnīga melna, bet no otras rokas bija noplēsts liels daudzums ādas. Sievietes meitiņa guva vien nenozīmīgus sasitumus, tikmēr meitenītes māte guva nopietnus visa ķermeņa sasitumus un zilumus.

“Esmu tikai māte - es daru visu, ko varu, tikai lai pasargātu savu bērnu par katru cenu. Ja tas būtu nepieciešams vēlreiz, es rīkotos tieši tāpat. Galu galā svarīgākais ir tas, ka esam dzīvi. Automašīna ir tikai dzelži un to var aizstāt, savukārt rētas sadzīs,” teica meitenītes māte.

Foto ar to, kā izskatās sievietes ķermenis, apskatāmi šeit.

Austrālijas premjers jau izteicies, ka šī ir drosmīgākā sieviete, par kādu viņam jebkad nācies lasīt. Sieviete apliecināja - kopš viņa ar savu stāstu dalījusies publiski, viņa saņēmusi neskaitāmas uzmundrinājumu un apbrīnas pilnas vēstules no visas pasaules.

Spēcīga vētra skāra plašus Austrālijas reģionus, nopostot māju jumtus un nodarot postu daudzām lauksaimniecībām. Spēcīgā vēja, intensīvās krusas un lietusgāžu dēļ glābšanas dienesti saņēma vairāk nekā 300 izsaukumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:40

Jaunākās diskusijas