Lauris Reiniks piedzīvo pamatīgu pārsteigumu aptiekā

tautaruna.lv 5.decembris 2023, 0:30
 
F64
Mūziķis Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē "X" dalījies ar stāstu par situāciju, ko piedzīvojis aptiekā, un kas viņu pārsteigusi.

Kā atklāj Reiniks, viņu pamatīgi pārsteigusi aptiekāre. Izrādās, ka sieviete bija no Ukrainas, taču runāja ļoti labā latviešu valodā.

"Valodas var mācīties un iemācīties jebkurā vecumā. JA GRIB. Vakar Benu aptiekā mani reāli pārsteidza aptiekāre (50+) , kura tik smuki ar mani runāja latviski. Tikai pēc tam pamanīju zīmīti ar, ka "esmu no Ukrainas". Paslavēju, viņa pateicās un piebilda, ka šis esot viegli," atklāj Reiniks.

Tikmēr komentāros cilvēki atklāj, ka šis gadījums nav vienīgais - arī viņus apkalpojuši ukraiņi, kas ļoti labi iemācījušies runāt latviski.

"Man bija līdzīga pieredze (varbūt pat arī Benu aptiekā). To, ka čalis nav vietējais es piefiksēju tikai pēc tam, kad jau biju apkalpots."

"Purvciemā Mēness aptiekā kara sākumā sāka strādāt farmaceite no Ukrainas. Tagad jau tiik smuki runā, visus skaitļus sauc pareizi. Reizēm gan izmato kādu vārdu krieviski,jo nezin to latviski - piemēram gļotāda, krēpas utt."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas