"Mēs vienkārši izteikti neciešam viens otru," soctīklos apspriež ziņu par RAKUS ārstes prasīto kompensāciju

tautaruna.lv 5.decembris 2023, 14:15
 
Kaspars KRAFTS, MN
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) ārste par kāda pacienta radinieces uzbrukumu prasa 8000 eiro nodarītā kaitējuma kompensāciju, vēsta Latvijas Televīzija.

Mediķes advokāts Jānis Davidovičs pastāstīja, ka viņa kliente arī prasa lietu par uzbrukumu pārkvalificēt no administratīvā pārkāpuma procesa par kriminālprocesu.

Valsts policijas pārstāve raidījumā vēstīja, ka cietušajai ir nozīmēta ekspertīze un tiek gaidīti tās rezultāti. Gadījumā, ja miesas bojājumi izrādīsies smagāki, tiks lemts par kriminālprocesa uzsākšanu.

Šī ziņa par kompensācijas pieprasīšanu raisijusi diskusijas vietnē "X".

"Pret ko galu galā vēršas tiesā? Pret nelaiķa sievu? Vai tomēr slimnīcu? Manā izpratnē kļūda ir slimnīcas pusē, ja reiz ārstam, paralēli cīņai par dzīvību, vienam jāstāsta piederīgajiem, ka viss cauri. Slimnīca nespēj iedomāties, ka šādu ziņu uztver smagi?" retoriski taujā Frederiks. Viņš arī paturpina: "Nav, nav komunikācija RAKUS stiprā puse. Tas ir ne reizi piedzīvots arī uz savas ādas. Taču mierinājumam jāsaka, ka ne jau tikai medicīnā tā. Mēs vienkārši izteikti neciešam viens otru, tādēļ pat necenšamies to slēpt nekādā - ne ielas, ne institucionālā līmenī."

Latvietis: Ir bijusi saskare ar RAKUS mediķiem. Pat samaksājot pilnu summu no savas kabatas, nepamet sajūta, ka vēl tūkstoti esi parādā. Smaidīgi un laipni viņi ir tikai weblapas bildēs.

Emuārs: Smagi vai nesmagi, bet fiziski uzbrukt, kā mežonim, citam cilvēkam ir sodāma rīcība. Pieņēma Stambulas konvenciju, bet iecietība pret vardarbību turpinās

Ēriks: Aizvedu radinieku uz Rēzeknes slimnīcu ar no katetra iekaisušu brūci, sāka pampt un drudzis. Pēc x stundu gaidīšanas, daktere apmazgāja ar sālsūdeni un dodas prom. Gaitenī saķēru - ko tālāk? Varat braukt prom. Arī biju gatavs kraut

Liesma: Vardarbība nav attaisnojama. Šî tuviniece PIEKĀVA àrstu. Pat lielàs bèdas par aizejošo vîru tam nav attaisnojums.

Jau ziņots, ka kāda pacienta tuviniece, nepiekrītot ārstu konsīlija lēmumam par pacienta smadzeņu nāvi, tika nodarījusi miesas bojājumus Austrumu slimnīcas intensīvās terapijas ārstei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas