Portāls: Meroni arestēto Ventspils uzņēmumu līdzekļus izšķērdējis mūzikas festivālam

Portāls nra.lv, Elvijs Lazdiņš 7.maijs 2018, 13:37
 
F64
Šveices advokāts Rūdolfs Meroni par no Ventspils arestētajiem īpašumiem gūtajiem līdzekļiem rīkojis mūzikas festivālu, informē portāls pietiek.com.

Kā atklāj Pietiek, Meroni pie savas villas, jeb ''šato'', Francijā tika jau pirms vairāk nekā 20 gadiem, tomēr pēdējā laikā tās uzturēšanā izmantojis tieši Kurzemes pusē iegūtos līdzekļus. Tas tāpēc, ka uz tās balstītie uzņēmumi ''E.A.R.L. Domaines du Chateaux de Val de Mercy'' un ''Grands Vins du Val de Mercy'' negūst peļņu. Pat trakāk - negūst pat ieņēmumus un nes tikai zaudējumus.

Īpaši rūgta pieredze izrādījusies Šveices advokāta lēmums izmēģināt roku kultūras pasākumu jomā, savā ''šato'' trīs gadus no vietas organizējot visai vērienīgu brīvdabas mūzikas festivālu ''festi'Val de Mercy''.

Par spīti visiem labvēlīgajiem apstākļiem un pat lētajām biļetēm (15-20 eiro), Meroni rīkotais festivāls noticis pie pustukšām skatītāju rindām un vairāk nekā niecīgas publicitātes pat akadēmiskās mūzikas vērīgākajās aprindās.

Pirms 2016.gada jūlija beigās paredzētā festivāla, kurš kļuva par pēdējo, Meroni caur Artusa Kaimiņa raidījumu ''Suņu būda'' sponsorējošo uzņēmumu SIA ''Airtech'' aprīlī tam sniedzis aizdevumu - 300 tūkstošus eiro. Bet jūnijā, caur SIA ''MS Konsultanti'' festivālam pārskaitīti vēl 30 tūkstoši eiro. 2015.gadā festivāls arī saņēmis aizdevumu - 200 tūkstošus eiro...

Portāls norāda, ka abas aizdevumus sniegušās kompānijas ar uzņēmējdarbību būtībā nenodarbojas un pārskaitījumos izmantota nauda pārsvarā gūta no arestētajiem Ventspils ostas uzņēmumiem - A/S ''Ventbunkers'' un A/S ''Latvijas Naftas Tranzīts''.

Meroni atteicies komentēt visu augstāk minēto informāciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas