Jūrmalā jūras krastā atrod mirušu pensionāri; notikušajā vaino pansionāta darbiniekus

Portāls nra.lv 13.aprīlis 2018, 14:20
 
F64
Lieldienu brīvdienās no sociālā aprūpes centra "Sloka" teritorijas tika izlaista paciente, kura neatceras, kā viņu sauc un kur viņa atrodas. Nākamajā dienā viņas mirstīgās atliekas tika atrastas aptuveni 10 kilometru attālumā no pansionāta, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pansionāta kamerās fiksētais liecina, ka sieviete teritoriju pameta vienos pēcpusdienā. Viņa nogājusi aptuveni 10 kilometrus līdz Bigauņciema pludmalei, kur tās pašas dienas vakarā gājusi bojā. Aprūpes centra darbinieki tikai ap 19.00 vakarā piezvanīja tuviniekiem un informēja, ka paciente pansionātā vairs neatrodas.

Radinieki ieradušies pustumsā un sākuši pensionāri meklēt. Nākamajā dienā piesaistīti arī brīvprātīgie no organizācijas ”Bezvests.lv”. Viņi vēl nezināja, ka meklētā persona jau devusies aizsaulē. Par atrastām mirstīgām atliekām glābšanas dienestam ziņojis kāds garāmgājējs, kurš pastaigājies pa pludmali Bigauņciemā. Pansionāta darbinieku attieksme tuviniekus satriec.

"Darbiniece zvanīja un ciniski noteica: ”Ko mēs gribējām? Arī jauni cilvēki mirst.” Jā, mirst, bet ne citu cilvēku nolaidības dēļ. Viņi zināja, ka slimniekus vienus pašus nedrīkst izlaist sētā. Kāpēc viņi uzreiz nepaziņoja mums un policijai? Būtu 2 stundas ātrāk, mēs būtu varējuši atvest suni. Ko mēs tumsā varējām iesākt?" pauda bojāgājušās vedekla.

Pansionāta darbinieki jau sagatavojušies mediju interesei un uz žoga izkāruši aizliegumu teritorijā filmēt un fotografēt. Administrācijas ēka atrodas turpat pie vārtiņiem, pa kuriem tika izlaista bojāgājusī.

Iestādes jaunais vadītājs, valdes loceklis Boriss Doņņikovs kopš stāšanās amatā devies gan uz Beļģiju, gan Itāliju, gan Brazīliju.

Bijušais ilggadējais iestādes vadītājs Aivars Smagars norāda, ka atbildība jāuzņemas valdes loceklim: ”Tā ir 100% Doņņikova atbildība. Nav nofiksēts, ka viņa nav bijusi pusdienās, vakariņās. Varbūt nofiksēts tikai tad, kad medmāsiņai bija jādod zāles.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:08

Jaunākās diskusijas