Lietuvā reģistrētas automašīnas īpašnieks sanikno rīdziniekus

Portāls nra.lv 30.maijs 2017, 19:48
 
Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu
Rīgā, Dzirnavu ielā pie krustojuma ar Valdemāra ielu ceļazīme vēsta, ka automašīnām ir aizliegts apstāties un stāvēt. Tomēr kādas Lietuvā reģistrētas automašīnas īpašnieks to klaji ignorē, kā arī nav nomaksājis viņam piespriestos sodus, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Kāds satraukts rīdzinieks jau vairākkārtīgi ir ievērojis, ka šī automašīna stāv ielas malā un policija ar zināmu regularitāti uz automašīnas vējstikla novieto soda kvītis. Raidījuma "Bez Tabu" rīcībā esošā informācija liecina, ka šai automašīnai kā minimums izrakstīti deviņi administratīvā pārkāpuma protokoli par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumu, katrs par naudas summu 40 eiro, kas kopumā veido sodos nenomaksātus 360 eiro. Kāda autovadītāja negatīvā bilance, jo ”plāksterus” pie viņa spēkrata priekšējā loga Rīgas pašvaldības policija līmē ar apskaužamu regularitāti.

Rīgas iedzīvotājs Gatis stāsta: "Pēdējo divu nedēļu laikā sāku pašvaldības policijai caur aplikāciju sūtīt ziņas. tur var redzēt arī statusu, kas notiek ar to mašīnu. Katru reizi ir lēmums pieņemts, administratīvais protokols uzlikts, bet mašīna kā stāv tā stāv. Es domāju, ka risinājums būtu tāds, ka mašīnu ar evakuatoru aizvelk uz policijas maksas stāvvietu. Un kamēr īpašnieks nesamaksā, tikmēr mašīnu nedabū."

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis stāsta: "Es uzskatu, ka visā Eiropas Savienībā būtu jābūt vienotiem likumiem, kuri ļautu nesamaksātās soda naudas piedzīt. Ja par ātruma pārkāpumu to var izdarīt, tad par apstāšanās un stāvēšanas pārkāpumiem ne."

Pašvaldības policijai ir mehānisms, kā likt šāda veida nekauņam saprast, ka šādi turpināt nedrīkst. Proti - ja spēkrata īpašniekam izraksta soda protokolu par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumu un ja kopš tā brīža astoņas stundas auto nav izkustināts, to drīkst evakuēt. Ja dzelzs zirgs pārvietots citur, tad nē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:18

Jaunākās diskusijas