BRĪDINA par rotaļlietu, kas var izraisīt nopietnas traumas

Portāls nra.lv 30.maijs 2017, 18:06
 
scanpix
Pēdējā laikā bērnu un jauniešu vidū lielu popularitāti ir ieguvusi rotaļlieta ar nosaukumu "Fidget Spinner". Tomēr bērni un vecāki tiek brīdināti, ka neapdomīgi rīkojoties, šī rotaļlieta var izraisīt nopietnas traumas, vēsta portāls "Mammām un Tētiem".

Šo rotaļlietu 1993. gadā izgudroja kāda sieviete, kura veselības problēmu dēļ nevarēja rotaļāties ar savu meitu. Tā kā sievietes meitai šī rotaļlieta ļoti iepatikās, tad tā tika patentēta un pārdota vairākos tūkstošos eksemplāru. Tomēr šīs rotaļlietas autore 2003. gadā nepagarināja patenta tiesības, tāpēc "spinneri" varēja ražot teju jebkurš uzņēmums, kas to vēlējās, liecina portālā "Mammām un Tētiem" pieejamā informācija.

scanpix

Šobrīd šī rotaļlieta tiek reklamēta arī kā stresa un spriedzes mazinošs palīglīdzeklis. Sinnera reklāmas rullīšos vēsta, ka sēžot satiksmes sastrēgumā un griežot Spinneri, laiks aizritēs krietni ātrāk un patīkamāk. Tas ir kļuvis ārkārtīgi populārs visu pasaules bērnu un jauniešu vidū.

Tomēr lai arī šī šķiet pavisam parasta rotaļlieta, tomēr nevajadzētu aizmirst par drošību. Vairāki bērnu vecāki sociālajos tīklos ir publicējuši ierakstus, kuros aicina bērnus būt uzmanīgiem. Neuzmanīgi rīkojoties ar šo rotaļlietu, bērni var gūt nopietnas acu un pirkstu traumas.

Kāda māmiņa pat vēsta, ka viņas dēls esot norijis vienu no "spinnera" detaļām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:18

Jaunākās diskusijas