Internetveikals nekaunīgi apkrāpj sirmgalvi

Portāls nra.lv 22.maijs 2017, 19:19
 
Ekrānuzņēmums no video/ 4. studija
Birutas kundze ir sašutusi par kāda internetveikala rīcību - veikals jau decembrī iekasēja naudu par siltu dūnu jaku, tomēr kundze to vēl līdz pat šai dienai nav saņēmusi, vēsta raidījums "4. studija".
"31. decembra vakarā sēdēju datorā, draugiem.lv, ripinu uz augšu un skatos - ir veikals, kur var nopirkt dūnu jaku. Jaka maksāja ap 70 eiro, bet akcijā tika pārdota par 35 eiro. Uzspiežu tur, un sūtīšana par velti. Nu kurš neņems!? Un vajadzīga! Tante taču ķer uzreiz!" atceras Biruta. Biruta veikalam pārskaitīja 35 eiro, bet nākamajā dienā saņēma paziņojumu, ka internetveikals naudu nav saņēmis. Biruta atbildēja, ka nauda jau ir pārskaitīta, un sāka gaidīt kārotās jakas piegādi.

Ekrānuzņēmums no video/ 4. studija

Veikals solīja preci piegādās divu līdz četru nedēļu laikā. Tomēr pēc trīs nedēļu gaidīšanas tika saņemts paziņojums, ka šīs jakas iepriekš noliktavā bija beigušās, bet nu atkal atvestas. "Viņi man vēl jautā, vai man vajag sūtīt to preci. Viņi man 17. februārī atbildēja, ka tikai 15. februārī viņi ir tikai izsūtījuši, lai es paciešoties, jo uz 15. martu man tā dūnu jaka būs," stāsta Biruta. Tomēr jau ir pienācis maija vidus, bet no jakas ne miņas, ne ziņas.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāve Sanita Gertmane vēsta, ka par šo komersantu pēdējo 2 gadu laikā jau ir saņemtas vairākas sūdzības un ir uzsākta lietas izpēte pat potenciālu pārkāpumu.

Raidījuma "4. studija" žurnālisti mēģināja sazināties uzņēmumu "VIP mode", taču vairāk neko par tukšiem solījumiem nav saņēmuši. Tomēr pirms dažām dienām Birutas kundzei esot pienākusi jauna vēstule, kurā uzņēmums skaidro, ka šobrīd tā darbībā ir problēmas un piedāvā atgriezt naudu vai iegādāties citu preci.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:20

Jaunākās diskusijas