Mājā, kur Rīgā dzīvo eksprezidenti, pamatīgas problēmas

tautaruna.lv 19.aprīlis, 1:00
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Namā Rīgas sirdī, kur valsts ierādījusi dzīvokļus vairākiem Latvijas eksprezidentiem, ilgstoši niķojas lifts, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Izrādot cieņu Valsts prezidentiem, beidzoties pilnvaru termiņam, valsts viņiem agrāk piešķīra lietošanā plašus dzīvokļus. Guntis Ulmanis un Vaira Vīķe-Freiberga tika pie mitekļa vēsturiskā Brīvības ielas 38. namā Rīgas sirdī, kur blakus Ministru kabineta ēka un rokas stiepiena attālumā Brīvības piemineklis.

Vairai Vīķei-Freibergai nokļūt līdz augšstāva miteklim ir neiespējamā misija, tāpēc jāpārvācas uz lauku īpašumu, iepriekš "Kas Jauns" atklāja eksprezidentes vīrs Imants Freibergs.

“Prezidentu namā” iekārtots arī rakstniekam Andrejam Upītim veltīts muzejs un dzīvo citi rīdzinieki. Muzeja darbinieks atklāja, ka lifts niķojas jau sen.

"Ar liftu jau ilgu gadu ir problēmas. Šī iemesla dēļ Vaira Vīķe-Freiberga pārvākusies, jo ir grūti pārvietoties. Lifts bieži mēdz iestrēgt. Ir arī citas problēmas. Ja jūs paskatāties uz lifta durvju platumu, tas neatbilst standartam, lai cilvēks ar kustību traucējumiem riteņkrēslā varētu tajā iebraukt. Tā ir problēma mums, muzejam - neesam pieejami šiem cilvēkiem."

Muzeja darbinieks stāstīja, ka šaubīgā lifta dēļ dzīvoklī piektajā stāvā retāk ierodas arī eksprezidents Guntis Ulmanis.

Par eksprezidentu dzīvokļiem namā rūpi tur valsts uzņēmums “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ), savukārt namu apsaimnieko SIA “Labas mājas”. VNĪ pārstāvis kautrējās kameras priekšā stāstīt par apkaunojošo problēmu. Rakstiskā atbildē informēja, ka drīzumā notiks lifta pārbūve, kas VNĪ uzticēta ar Ministru kabineta (MK) rīkojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas