Namu pārvaldnieks patvaļīgi tērē iedzīvotāju naudu

Portāls nra.lv 26.aprīlis 2017, 20:20
 
Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu
Vairāki kāda nama iedzīvotāji Bolderājā ir neizpratnē par namu pārvaldnieka rīcību, jo nebrīdinot iedzīvotājus, pie mājām tika uzstādītas atkritumu tvertnes, par kurām ir jāmaksā pašiem iedzīvotājiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Liepupes ielas nama iedzīvotāji bija pārsteigti, kad kādā dienā, iznākot no mājas, pie durvīm pamanījuši jaunu atkritumu tvertni. Tieši tāda pati atkritumu tvertne tika uzstādīta pie visām nama ieejas durvīm. Tomēr vēlāk iedzīvotāji noskaidroja, ka vienas šādas tvertnes izmaksas ir 56 eiro, kas tiek ņemti no viņu iemaksātas naudas. Nama iedzīvotāji ir pārliecināti, ka “Rīgas namu pārvaldnieks” atkal izdomājis veidu, kā paklusām iztukšot viņu maku, jo jaunās atkritumu urnas nav par pliku velti, bet par katru tvertni jāsamaksā 56 eiro bez PVN.

Mājas iedzīvotāja Ruta stāsta: "Bez mūsu ziņas viņi var rīkoties ar mūsu budžetu. Tie nav santīmi, tie tomēr ir jau eiro." Arī citi žurnālistu aptaujātie cilvēki bija līdzīgās domās. Protestējot pret jaunajām urnām, iedzīvotāji tās novietojuši ačgārni, lai nebūtu iespējams lietot. Dažus desmitus metru no mājām jau ir lieli atkritumu konteineri, kuros visu šmuci izmetot.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāve Santa Vaļuma skaidro, ka Rīgas Domes noteikumi, paredz, ka pie katrām mājas ieejas durvīm ir jābūt uzstādītai atkritumu tvertnei. "Lielie sadzīves atkritumu konteineri nav attiecināmi uz šādām nelielām urnām, kas ir paredzētas sīkajiem atkritumiem, lai nodrošinātu iespējami sakoptāku vidi piemājas teritorijā," vēsta S. Vaļuma. Turklāt "Rīgas namu pārvaldnieks" neesot informējis mājas iedzīvotājus par šādu urnu uzstādīšanu, jo par tik nelielu naudas summu tas nav jādara.

Rīgas namīpašnieku valdes priekšsēdētāja Rita Bernardska, tāpat kā iedzīvotāji, uzskata, ka apsaimniekotājs rīkojies izšķērdīgi ar dzīvokļu īpašnieku līdzekļiem un izskatoties, ka ir pārprasti saistošie noteikumi. Tie paredz pie fasādes sienas nodrošināt sīkajiem atkritumiem un izsmēķiem atkritumu urnas, taču neesot noteikts, ka tām jābūt tik lielām un dārgām.

“Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāve raidījuma "Bez Tabu" žurnālistiem taisnojas, pagaidām tvertnes uzstādītas ne jau visos namos, to veikšot pakāpeniski. Pagājušajā gadā rīkotais iepirkums, kas bijis vien par 50 tūkstošiem eiro, nodrošina atkritumu tvertnes tikai daļai namu. “Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāve piebilst, ka pie citiem namiem Bolderājā un Daugavgrīvā esot uzstādītas īpaši cigarešu izsmēķiem paredzētās urnas pie nama sienām. Tās esot nedaudz lētākas.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Bolderājas iedzīvotāji ir jau savākuši parakstus par šādu atkritumu urnu novākšanu. Pārvaldnieka pārstāve sola, ka tādā gadījumā urnas demontēs, bet brīdina, ka no maksājumiem nekur nespruks, jo iedzīvotājiem būšot jāmaksā sods, ko iekasēs pašvaldības policija par saistošos noteikumu neievērošanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas