Advokāts Gobzems: Latvijā nav nepieciešama liela gudrība, lai zagtu

Līga Nestere 1.jūnijs 2018, 17:00
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Aldis Gobzems, kas plašākai saviedribai pazīstams kā vairāku Zolitūdes traģēdijas civillietu advokāts, pēdejā laikā gana aktīvi savas pārdomas par notiekošo valstī publicē facebook. Viņa paustajām domām ir liels atbalstītāju loks.

Šodien viņš publicējis savas pārdomas par maksātnespējas jomu.

"Nebiju domājis par šo tematu izteikties, kaut ļoti labi pārzinu tā aizkulises un ļoti labi saprotu, ko šajā tēmā ir jāmaina. Bet vakardienas ziņa (ne aizvakardienas, jo aizvakardienas ziņa nebija pārsteigums), ka Saeima nolēmusi Maksātnespējas administrāciju pārdēvēt par Maksātnespējas kontroles dienestu, ir komentēšanas vērta.


Šajā nozarē valda klasiskas organizētās noziedzības pazīmes.

Visiem nozares tuvumā esošajiem sen (daudzus jo daudzus gadus) ir zināms, kuras tieši personas ir iesaistītas. Tie nav tikai administratori. Tas, piemēram, ir viens vienmēr par godīgumu stāvošais cilvēks (cieši saistīts ar nelaiķi) neadministrators, kurš pavīd visās epizodēs un kurš ir tilts uz konkrētu politikas virzienu un gaiteņiem pie kino Rīga vai kursabiedriem vienā iestādē. Tie ir konkrēti politiķi. Tie ir konkrēti un visiem zināmi drošības, tieslietu, nodokļu un uzraugošo institūciju darbinieki. Tās ir personas pie dzejnieka pieminekļa, kas piesedz savu znotu biznesu. Utt. Visas šīs personas var nosaukt vārdā. Tā sistēma nav pārāk sarežģīta, tā pat ir bezgaumīgi prasta, jo Latvijā nav nepieciešama liela gudrība, lai, atvainojos, “pizģītu”. Bet Saeima nolemj mainīt iestādes nosaukumu.
P.S. Jā, es zinu, ko vajadzētu mainīt jomā, bet par to citreiz," raksta A. Gobzems.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas