Rīt meklēs pazudušo Krišjāni; kas jāzina meklēšanas dalībniekiem?

Portāls nra.lv 22.decembris 2017, 14:27
 
bezvēsts.lv
Sestdien, 23.decembrī, organizācija "bezvēsts.lv" rīko pazudušā Krišjāņa Zvejnieka meklēšanu. Meklēšana tiks sākts plkst. 10:00 Rīgā, Pārdaugavā, Nacionālās bibliotēkas apkārtnē.

bezvēsts.lv

Krišjānis pazuda 16.decembrī pēc darba vietas rīkotā svētku pasākuma Vecrīgā. "Ģērbties atbilstoši laika apstākļiem. Dalībniekiem, kuri jaunāki pa 18 gadiem un alkoholā reibumā, meklēšanas pasākumā piedalīties aizliegts," norāda "bezvēsts.lv".

Obligāts ekipējums ir gumijas vai trekinga zābaki (gumijas zābakos gan varētu būt auksti, jo sola jau ievērojamus mīnus grādus), silta jaka, vēlama termoveļa, apģērbs kārtās (ejot karsti, stāvot auksti), ūdens, maizītes un ātrās uzkodas (rieksti, šokolāde utml.), silts dzēriens termosā. "Bezvēsts.lv" var lūgt cilvēkus neatbilstošā apģērbā nepiedalīties meklēšanā un neiekļaut grupās. Vēlams līdzi mašīnā ielikt maiņas apģērbu un apavus, ko pēc tam pārvilkt. Tāpat lūdzam ņemt vērā, ka temperatūra pēc prognozēm būs zema un pie ūdens ir liels mitrums. Protams, apģērbs var tikt arī sasmērēts, jo tiks pārbaudīta arī pieejamā mazdārziņu un citu pamestu vietu teritorija. Apģērbs vēlams spilgts - droši velkam atstarojošās vestes (vislabāk oranžā krāsā, tomēr der arī citas krāsas).

Biedrība lūdz katram brīvprātīgajam īpaši rūpīgi izvērtēt savas spējas piedalīties meklēšanā gan fiziski, gan psiholoģiski. "Bezvēsts.lv" nevar uzņemties atbildību par brīvprātīgajiem un lūdz ievērot drošības tehniku un piesardzību meklēšanas laikā. "Tāpat, lūdzam stingri ievērot grupu vadītāju instrukcijas un norādes - iet tikai ķēdē taisni, iepazīties un sekot ķēdē blakus esošām personām, nepamest blakus esošās personas, kategoriski aizliegts ieiet pamestās ēkās (to darīs tikai grupu vadītāji un pastāvīgie brīvprātīgie, ja maršrutā būs pamestas ēkas) vai citos bīstamos objektos, neatdalīties no grupas."

"Bezvēsts.lv" neatbalsta, nekoordinē un nekomentē individuālu, nesaskaņotu staigāšanu pa pārmeklējamo teritoriju, kā arī nekomentē policijas un citu institūciju darbu - mēs esam brīvprātīgie - tieši tādi paši kā ikkatrs no Jums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas