Rīdzinieki brīdina par piesārņotu vietu pilsētā

tautaruna.lv 24.marts, 12:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Galvaspilsētas apkaimes Bišumuižas iedzīvotāji jau gadiem ilgi vērsušies pie dažādām pašvaldības un valsts iestādēm, taču situācija Bišumuižas grāvī tā arī nav uzlabojusies. Kā norāda iedzīvotāji, no grāvja nākošā smaka ar gadiem kļūst aizvien nejaukāka, vēsta "Bez Tabu".

Grāvja saturs nonāk Daugavā, kas iedzīvotājiem liek jo īpaši uzdot jautājumus par nevēlēšanos situāciju beidzot atrisināt. Bišumuižā Bruno dzīvo visu savu dzīvi un atklāj, ka bērnībā grāvī peldējušies un ķēruši zivis.

Pēdējo 30 gadu laikā teritorija pakāpeniski degradējusies un no reiz nosacīti pievilcīgās ūdenstilpes atlikušas vien atmiņas.

Rīgas domē stāsta, ka vēl februāra beigās grāvis apsekots un tas daļēji attīrīts no atkritumiem.

Tatjana Smirnova, Rīgas domes pārstāve, saka:

"Pārvaldes speciālisti ūdens piesārņojumu Bišumuižas grāvī epizodiski konstatējuši arī iepriekš, jau sākot no 2018. gada. Grāvis ir vairākkārt apsekots, taču nelegāli sadzīves notekūdeņu uzvadi netika konstatēti. Ūdens piesārņojumu šajā vietā rada neregulāra notekūdeņu ietece. Vai nu caur lietusūdens kolektoru, vai kāds ļaunprātīgi šajā ūdenstecē iztukšo kanalizācijas tvertnes."

Valsts vides dienesta darbinieki pirms nepilna mēneša paņēmuši ūdens paraugus un tos nogādājuši laboratorijā.

"Rezultāti uzrāda, ka šeit nav pamata uzskatīt, ka būtu sadzīves notekūdeņiem raksturīgs piesārņojums. Jāņem vērā, ka šī melioratīvā funkcija ir ūdens aizvadīšana, šajos grāvjos ietek arī lietusūdeņi. Ar tiem var tikt ienestas arī piesārņojušas vielas. Dienests šādu situāciju neizslēdz, bet testēšanas rezultāti liecina, ka piesārņojuma līmenis nav tāds par kuru šobrīd būtu vērts ļoti satraukties."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

24.marts

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:17

Jaunākās diskusijas