Tā reize, kad godīgums izmaksā ļoti dārgi

tautaruna.lv 15.decembris 2023, 14:15
 
pixabay.com
Vairāk vai mazāk, tomēr obligātās veselības pārbaudes nav tā reize, kad priekšā stāvošajam dakterim visu par savām kaitēm stāstīt, jo tas var ļoti smagi atspēlēties. Tieši tā noticis sievietei, kura izejot obligāto veselības pārbaudi autvadītājiem, atzinusies, ka piedzīvojusi pēcdzemdību depresiju.

Dana mikroblogošanas vietnē "X" raksta: "Man veselības pārbaudi iedeva tikai uz 3 gadiem :) jo es psihiatram PATI (!) nolēmu pateikt, ka man ir pēcdzemdību depresija. Tā būtu mani aizsūtījis kā pārējos un būtu 10 gadus gara OVP. Tagad es par savu atklātību dabūšu maksāt naudu pēc diviem gadiem atkal :) loģiska sistēma."

Zinātāja raksta: "Labākais šai stāstā ir tas, ka pēcdzemdību depresija pati par sevi NAV iemesls saīsināt atļauju no 10 gadiem uz 3. Pilnīga pašdarbība."

Komentētājs argumentē ārsta rīcību: "Nu vai tad stāsta morāle nebija par to , ka ja ir kādas aizdomas vai pamatotas šaubas par veselības stāvokli tad ierobežot izziņas izdošanu un ts termiņu uz cik dod? Un tagad, kad tas tika ievērots - atkal nav labi. Dod - nav labi. Nedod - nav labi. Kad ir labi?"

Autore: "Ir pareizi, ka cilvēks tiek pārbaudīts. Šajā gadījumā, ārsts uz mani vispār nepaskatījās, pirms pati nepateicu diagnozi - un pēc tam nevis izprata situāciju un centās reāli novērtēt manu stāvokli, bet gan vienkārši nocirta termiņu, jo biju atklāta."

"Būs mācība — ārstiem labāk melot. Man šogad nācās taisnoties par to, kāpēc pēdējā gada laikā neesmu alkoholu lietojis. "Tātad agrāk bija problēmas ar alkoholu?""

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas