Ukrainas bēgles publiskotais video salūta laikā Rīgā raisa asas diskusijas

tautaruna.lv 3.janvāris 2023, 18:30
 
Pixabay
Jaunā gada sagaidīšanas salūts Rīgā nenotika jau trešo gadus pēc kārtas. Šoreiz aiz cieņas pret Ukrainas bēgļiem. Salūta trokšņi var ne tikai pamatīgi sabiedēt bēgļus, bet arī viņos uzplēst traumatiskas rētas. Tiesa, lai arī oficiāli salūts nebija paredzēts, individuāli cilvēki šāva salūtu cik uziet.

Pie šī ieraksta izvērsās spraiga diskusija.

Gaumīgais joks: Labi, patiesībā tā ir atbildības par piedzīvotā kara šausmām pārlikšana no krievu okupantiem uz latviešiem. Tas nav īsti pieņemami!

Edgars: Es nevaru kādu piespiest neveikt uguņošanu, bet empātijas trūkumu daļā mūsu sabiedrības es novēroju.

Esvnkes: Ņemot vērā, ka vismaz Rīgā, petrades sāka šaut no plkst.14, tad ukraiņu bēgļiem visu dienu vajadzēja pagrabos slēpties. Ogrē ukraiņi kopā ar visiem priecājās par Vecgada uguņošanu.

Anastasija: Es arī izjūtu diskomfortu. Šitais pasākums jāaizliedz uz visiem laikiem manuprāt. Varu iedomāties kā jutās mājdzīvnieki

Arvils: Man arī nešķiet pieņemami, kara laikā uguņot. Bet, tas video īsti riktīgs nav! Ja kādam ugunis asociējas ar karu, tad pēdējais, ko cilvēks dara, ir atvērt logu un vēl filmēt.

Normunds: Kad pastāstīju ukraiņiem,ka pie mums ir tādi goblini ,kuri aizbildinoties ar karu Ukrainā neļauj svētkos šaut salūtu,un tas notiek ukraiņu dēļ ,lai viņus nenobaidītu,tad ukraiņi bija pārliecināti,ka es par viņiem ņirgājos.Pienācās parādīt rakstu.Palika ļoti domīgi...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas