VIDEO. "Kādam tas šķitīs "sektantiski", bet...", soctīklos populārs kļūst video no AZOV pulka kritušo piemiņas dienas

tautaruna.lv 3.janvāris 2023, 5:45
 
Ekrānuzņēmums
Katru gadu AZOV pulks gada garākajā naktī godina kritušos biedrus kritušo piemiņas dienā.

Arī šogad, 22.decembrī, pulka biedri pulcējās, lai pieminētu varonīgos Ukrainas aizstāvjus.

"AZOV pulka mirušo diena. Simboliski, sentimentāli, vareni. Kādam tas šķitīs "sektantiski", bet tradīcijām ir milzīga nozīme jebkurā organizācijā. Kāds brīnums, ka vienā no spējīgākajām UA militārajām organizācijām ir kaut kas tik dziļš kā šis," vēsta kāds "Twitter" ieraksts.

"Noteikti būs ļaudis, kas teiks - tie jau tik tādi ponti… Es šur tur pasaulē esmu piedalījies šādos tādos mirušo un kritušo piemiņas pasākumos. Šie nav ponti, šis ir kaut kas pavisam cits, " raksta publicists Lato Lapsa.

"Twitter" lietotāji komentē:

Ingrīda: "Kā tur bija? Tradīcijas nenozīmē pielūgt pelnus, bet gan sargāt un nodot tālāk dzīvo uguni? Lai gan jā, arī Klāsa pelnus nedrīkst aizmirst, tie vienmēr klauvēs pie cilvēku sirdīm."

Anonīms: "Pirmā brīdī likās ka vikingi pirms cīņas, tikpat spēcīgi un emocionāli. To tautu neuzvarēt!"

Ģirts: "Tie ir īsti savas zemes un tautas patrioti!"

Anonīms: "Tradīcijas un rituāli ir svarīgi. Sektantiski tas var šķist Spriņģei un viņai līdzīgiem."

Anonīms: "Ne velti visas pasaules spējīgākās armijas liek lielu uzsvaru uz tradīcijām. Diemžēl civilajā pasaulē par to sāk aizmirst…"

Anonīms: "“Kam nav tradīciju, tam nav nākitnes” reiz teica mans pasniedzējs augstskolā. Un jo vecāka palieku, jo arvien labāk saprotu viņa teikto."

Pie video "YouTube" oficiālajā kontā rakstīts: "Mēs atceramies visus mūsu varoņus, kuri atdeva savas dzīvības cīņā par ukraiņu tautas nākotni. Mēs atriebsimies par katru kritušo brāli, par ukraiņu asinīm un asarām, atdosim ienaidnieka okupēto ukraiņu zemi. Tagad ir mūsu laiks pacelt kaujas karogus un beigt cīņu ar Ukrainas uzvaru!"

Īpašo spēku atsevišķā vienība "Azov", zināma arī kā Azovas pulks vai Azovas bataljons ir Ukrainas Iekšlietu ministrijas Nacionālās gvardes vienība, kas bāzējas Mariupolē, Azovas jūras piekrastes reģionā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas