1200 zinātnieki un speciālisti deklarācijā paziņo, ka klimata krīze nepastāv

tautaruna.lv 3.janvāris 2023, 0:30
 
Pixabay
Nekādas ārkārtas situācijas klimata jomā nav, saka zinātnieki no visas pasaules. Viņu priekšgalā ir norvēģis, fiziķis, Nobela prēmijas laureāts profesors Īvars Jēvers, (pazīstams arī kā Aivers Džaijevers), raksta "DailySceptic".

Zinātnieki publicējuši "Pasaules klimata deklarāciju", kurā pausts viedoklis, ka klimata zinātne ir kļuvusi par diskusiju, kuras pamatā ir uzskati, nevis saprātīga paškritiska zinātne.

Profesors Ričards Lindzens pašreizējo klimata retoriku nosaucis par "absurdu", norādījis uz miljoniem lielo finansējumu, kas to balsta.

"Nākotnē klimata pētījumiem ir jāpiešķir ievērojami lielāks uzsvars uz empīrisko zinātni, " teikts deklarācijā.

Kopš izkļūšanas no “mazā ledus laikmeta” aptuveni 1850. gadā, pasaule ir sasilusi ievērojami mazāk, nekā prognozējusi IPCC, pamatojoties uz modelētu cilvēka ietekmi.

"Plaisa starp reālo pasauli un modelēto pasauli liecina, ka mēs esam tālu no klimata pārmaiņu izpratnes," norāda deklarācijā.

Zinātnieki ir lūdz vairāk reālisma klimata zinātnē. Itālijā dzīvojošais kodolieroču antimatērijas atklājējs emeritētais profesors Antonino Zičiči nesen paziņoja, ka cilvēka atbildība par klimata pārmaiņām ir "neattaisnojami pārspīlēta un katastrofālas prognozes nav reālas".

Deklarācijā zinātnieki paziņo, ka nav statistikas pierādījumu tam, ka globālā sasilšana pastiprina viesuļvētras, plūdus, sausumu un tamlīdzīgas dabas katastrofas vai padara tās biežākas.

“Klimata ārkārtas situācijas nav. Mēs stingri iebilstam pret kaitīgo un nereālo neto nulles CO2 politiku, kas ierosināta 2050. gadam," teikts paziņojumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas