Sieviete izmisumā: Vaino bijušo vīru bērna "nozagšanā"

Portāls nra.lv 3.novembris 2017, 7:32
 
Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency
Kad Kristīne šķīra laulību ar kādreizējo vīru Andri, abi noslēdza notāra parakstītu vienošanos, kas paredz, ka abu četrus gadus vecais bērns dzīvo kopā ar māti. Šoruden, kā stāsta māte, bērna tēvs mazo nozadzis, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sieviete ir izmisumā, jo nezina, kas notiek ar dēlu jau vairāk nekā mēnesi. Māmiņa sarunā ar "Bez Tabu" norāda, ka puisēns netiek vests uz bērnu dārzu, tāpat mazā tēvs piedraudējis, ka māte dēlu neredzēs divus gadus, kamēr vilksies tiesas process.

Raidījums ""Bez Tabu" vēsta, ka māmiņa ir bažīga, vai bērna tēvs var uzņemties rūpes par atvasi. Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāve Valentīna Gluščenko norāda, ka puisēna tēvs šādā veidā pārkāpj mātes tiesības, nenodrošina arī bērna tiesības. "Tas kaitē bērna attīstībai, var rasties emocionāla trauma," norāda speciāliste.

Puisēna māmiņa arī atzīst, ka viss šis sācies tāpēc, ka viņai ir jaunas attiecības. Reizēs, kad mammai tomēr ļauts tikties ar bērnu, sieviete novērojusi, ka bērns tiek noskaņots pret viņu. Māte vērsusies bāriņtiesā un policijā.

Rīgas Bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs raidījumam norāda, ka konstatēts, ka minētajā gadījumā ir bērnam piemēroti dzīves apstākļi, turklāt nekas neliecina, ka puisēns jūtas slikti pie tēva.

"Abu pušu pozīcija ir diametrāli pretēja. Abi bērna vecāki apgalvo, ka viņiem neesot ļauts tikties ar mazo," norāda bāriņtiesa. Strīdu abas puses nu risina tiesā.

Tikmēr bērna tēvs komentārā norādījis, ka viņš neliek šķēršļus tam, lai māte tiktos ar atvasi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:56

Jaunākās diskusijas