Māte bērnus atstāj pie bezspēcīgas sirmgalves un pazūd uz divām nedēļām

Portāls nra.lv 25.oktobris 2017, 14:52
 
pexels.com
23. oktobrī neilgi pēc pulksten 10.00 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka Mangaļsalā kāda jauna sieviete divas nedēļas atstājusi savus mazgadīgos bērnus radiniecei. Visu šo lauku bērnu māte nav redzēta.

Ierodoties notikuma vietā, sociālā darbiniece pastāstīja, ka apsekojusi sirmās kundzes dzīvesvietu. Apsekošanas laikā viņa konstatējusi, ka sievietei ir atstāti divi mazi bērni - gadu vecs puisēns un divus gadus veca meitenīte. Sociālā darbiniece paskaidroja, ka sirmajai kundzei ir kustību traucējumi līdz ar to viņai regulāri ieviešas antisanitāri apstākļi, kas ir arī iemesls, kāpēc persona nav spējīga parūpēties par tik maziem bērniem. Arī šī reize nebija izņēmums - dzīvoklī konstatēti antisanitāri apstākļi.

Noskaidrots, ka bērnu māte sākotnēji lūgusi savu māti abus bērnus pieskatīt, taču nav pakaļ ieradusies divas nedēļas. Sirmā kundze atzina, ka šī nav pirmā reize, proti, arī iepriekš viņas 18 gadus vecā meita savas atvases atstājusi un nozudusi. Savukārt par bērnu tēvu sieviete skaidroja, ka neko daudz nezina. Aplūkojot abus bērnus, konstatēts, ka viņiem tūlītēja medicīniskā palīdzība nav nepieciešama. Bērni šķirti no radinieces un nogādāti krīzes centrā.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem, kā arī Rīgas bāriņtiesas darbiniekiem izvērtēšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:08

Jaunākās diskusijas