"Latvijas lepnuma" putnu patversmē skatam paveras ārkārtīgi skumja aina

Portāls nra.lv 29.septembris 2017, 12:12
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Veselības inspekcija konstatējusi ļoti nepatīkamu ainu putnu patversmē Jūrmalā, kuras saimniece Anete Asare par savu darbu saņēmusi par "Latvijas lepnuma" goda nosaukumu, vēsta portāls "Pietiek.com".

Portāls informē, ka tā rīcībā esošajā slēdzienā norādīts, ka augusta beigās inspekcijā vērsušies "Drauga spārns" patversmei tuvējo māju iedzīvotāji, kuri norādījuši, ka biedrības darbojas nelegāli, būtiski palielinājies gan slimo putnu skaits, gan patvaļīgi uzbūvēto mītņu kļuvis vairāk. Putnu turēšanas vietnes netiekot uzkoptas, apkārt jūtama smaka.

Šā gada 4. septembrī Veselības inspekcija atkārtoti apsekojusi dzīvojamās mājas teritoriju blakus putnu patversmei un konstatējusi skumju ainu: "Apsekošanas laikā mājas teritorijā dzirdamas nepārtrauktas putnu klaigas, tuvojoties Biedrības teritorijai jūtama nepatīkama smaka. Caur teritoriju kopējo žogu redzami būri, kuros izvietoti stārķi, zaļas nokrāsas mājiņa, iespējams, stārķiem, kuras sienas ir ar mitruma, pelējuma pazīmēm (apmēram, 40 cm no zemes).

Attēlam ir ilustratīva nozīme / Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Stārķu būru apakša izklāta ar skaidām, kuras, iespējams, netiek mainītas, redzamas ēdiena paliekas, izkārnījumi, dzirdināšanai sastāvējies, netīrs ūdens. Redzams, ka teritorija aiz Biedrības mājas netiek kopta, jo pieblīvēta ar būriem, šauras ejas, saauguši krūmi.

Otrā pusē izvietoti baseini ar netīru ūdeni, lielie būri citiem putniem un nesakoptu teritoriju. Apsekošanas laikā nav redzams neviens Biedrības darbinieks. Mājas iedzīvotāji informēja, ka siltā laikā smaka ir spēcīgāka, lielas mušas un periodiski jāveic deratizācijas pasākumi. Biedrība putnu turēšanas vietas sakopjot tikai pirms organizētajām iestāžu kontrolēm.”

Inspekcija pievērsusi uzmanību arī Asares 2016.gada novembrī sniegtajai informācijai, ka putnu izkārnījumi un citi atkritumi (pakaiši) tiekot utilizēti sadzīves atkritumu konteineros, un pēc pārbaudes secinājusi, ka Asare nav ņēmusi vērā maija beigās sarunās ar Jūrmalas pašvaldību panākto vienošanos, ka netiks palielināts putnu skaits. Tāpat arī neesot veiktas sarunas ar apkārtējiem iedzīvotājiem.

Avots: Pietiek.com

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas