Pazudusī Nadežda atrasta mirusi; kā no tika meklēšana un, kur viņu atrada?

Portāls nra.lv 24.augusts 2017, 13:00
 
bezvests.lv
81 gadu vecā Nadežda Kalniņa, kura pazuda bez vēsts 2017. gada 22. augustā Kadagā, 23. augustā, ap plkst. 16.00, atrasta Ādažos. Diemžēl bez dzīvības pazīmēm.

Pēc tuvinieku teiktā, pazušanas dienā, kā parasti, izgāja pastaigāties, bet neatgriezās. Kā pastāstīja pazudušās sievietes meita, tad sabiedriskajā transportā viņa viena nebrauca, parasti kopā ar kādu tuvinieku.

Pēdējais, kas viņu redzēja, bija kaimiņš ap 15.00. Nekādu nopietnu veselības problēmu Nadeždai nebija, tāpēc ģimene sacēla trauksmi. Vērsās gan policijā, gan piezvanīja Bezvests.lv.

Brīvprātīgie kinologi Laila Skrodele un Inguna Ose ar meklēšanas suņiem Jūli, Dori un Džei-Džei trešdien no rīta pēc plkst 11.00 izbrauca meklēt uz Kadagu. Vēl nenonākot galapunktā, Bezvests.lv brīvprātīgie saņēma jaunu informāciju: kāds no vietējiem iedzīvotājiem ziņoja, ka trešdien ap plkst. 9.00 pazudusī pensionāre redzēta pie veikala "Maxima" Ādažos.

bezvests.lv

Šo informāciju brīvprātīgie nolēma pārbaudīt: piebrauca pie veikala, aprunājās ar tā darbiniekiem, parādīja sievietes fotogrāfiju un aptaujāja garāmgājējus, kā arī atstāja Bezvests.lv tālruņa numuru ar lūgumu ziņot, ja būs kādas ziņas un kāds no pārdevējiem vai pircējiem atcerēsies kad un kur redzējis Nadeždu.

Paši devās uz pensionāres mājām, tikās ar viņas meitu, paņēma smaržas paraugu un apskatīja tuvāko apkārtni. Kinologu darbības laikā meitai piezvanīja, - izrādījās, ka garāmgājēji atraduši pilsētas pludmalē kārtīgi salocītas virsdrēbes, kas pēc apraksta atbilda pazudušās apģērbam. Bezvests.lv kinologi kopā ar meitu devās uz pludmali, lai pārbaudītu saņemto informāciju. Atrastās lietas patiešām piederēja pazudušajai pensionārei (tās atpazina meita). Šo informāciju meita uzreiz telefoniski paziņoja policijai.

Pa to laiku kinologi turpināja darbu - nolēma apskatīt ūdenstilpnes krastu un devās ar suņiem gar krastu. Sarunā ar meitu noskaidrojās, ka šad tad viņa veda mammu pie jūras un uz labiekārtotu pludmali iepretī Ādažu Domei. Kinologi no jauna pārbaudīja tuvējo apkārtni kopā ar meklēšanas suņiem. Džei-Džei un Jūle, kuri ir apmācīti ar speciālu metodi dzīvu un cilvēku meklēšanai, nekādi nesignalizēja. Pēc tam tika pieņemts lēmums paskatīties, ko uzrādīs suns-pēddzinis. Dore bija nervoza, skrēja pie ūdens, dzēra ūdeni un signalizēja, ka pēdas apraujas.

bezvests.lv

Meita nepārtraukti uzturēja kontaktus ar policiju un pēc kāda laika (ap plkst. 16:00) ieradās glābēju komanda no Rīgas ar zemūdens aprīkojumu. Glābēji pārbaudot ūdenstilpes dibenu, aptuveni 10 metrus no krasta netālu no laivu nomas punkta atrada sievietes ķermeni. Tā bija pazudusī Nadežda.
Precīzu nāves iemeslu noteiks ekspertīze, bet iespējams, ka pensionāre noslīka paklūpot, kad pastaigājās gar krastu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:08

Jaunākās diskusijas