Patversme lūdz padomāt vairākkārt pirms nodomā iegādāties haskiju

Portāls nra.lv 11.septembris 2017, 21:30
 
Alexander Shcherbak/TASS
Tukuma dzīvnieku patversme lūdz aizdomāties pirms vēlas savā mājā uzņemt haskija šķirnes suni, kuram nepieciešama īpaša aprūpe.

"Kā gribējās man haskiju...Tik pacietības un laika pietrūka...

Haskijs, ļoti apbižota un nesaprasta šķirne, tajā pašā laikā ļoti populāra un iekārojama. Lai cik dusmīgi uz mums nebūtu haskiju īpašnieki, bet līdz sava mūža galam, savā ģimenē, nodzīvo procentuāli maz šīs šķirnes pārstāvju.

Mazie haskija kucēni var salauzt katra sirdi, tas fakts! Tikai pērkot šādu suni, pašiem topošajiem īpašniekiem vajadzētu gan palasīt, gan praksē izjust, kas ir haskijs un kāda ir viņu ikdiena un vajadzības!!!

Kad haskiji pieaugot sāk parādīt savu raksturu, neatkarīgu un brīvības alkstošu, tad saimnieki pat dusmīgi paliek uz saviem suņiem! Viņi taču tos labi barojot un pastaigā vedot! Haskija,vienas dienas pastaigas garums mērāms vairākos desmitos kilometru!

Reti kuram tiek šāda pastaiga! Arī tie, kuru haskiji tiek aiz mašīnas vesti pastaigā, dara nepareizi! Sunim vajag ne tikai monotoni skriet, bet nokārtot vajadzības un suņu vēstules izlasīt un apkārtni izzināt.

Haskijam vajag aktīvu,sportisku saimnieku,kuram ir brīvs laiks un kurš savā brīvajā laikā, atpūtā ir kopā ar savu suni! Haskijs ir suns-brīvība,suns-mūžīgā kustība,suns-dzimis brīvībai,suns-kurš tiecas izzināt pasauli!

Ir atbildīgi šķirnes suņu audzētāji, kuri cenšas palīdzēt iekārtot savas audzētās šķirnes suni, ja tas nonācis patversmē, bet haskiju audzētājiem šāda tradīcija nav īpaši modē. Kad redzu cilvēku ejam ar mazu haskija kucēnu pie pavadas, novēlu šim cilvēkam kopā ar savu sunīti,līdz mūža galam kopā nodzīvot un tik lepnu gaitu un skatienu saglabāt,haskija mūža garumā!

Mūsu zilacainais skaistulis Ćārlijs, gaida savu saimnieku! Tādu kurš ir aktìvs, sportisks, ar mâju un plaśu teritoriju un skaistu un drošu voljēru brīvības cienītājam, ziemeļu sunim HASKIJAM!!!" raksta patversme.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas