Attēlā redzams tautā iecienītais saldējums "Karlsons". "Food Union" skaidro, ka šī garduma recepte nav mainīta jau 25 gadus.
facebook.com/ Henriete Petrovska
Saldējums ir uzputots un sasaldēts deserts. Tas līdzīgi kā uzputots saldais krējums vai olu baltums satur arī ūdeni. Piemēram, ja atstāsiet uzputotu saldo krējumu vai olu baltumu istabas temperatūrā, pēc kāda laika no tā sāks atdalīties ūdens, ko noteikti esat novērojuši mājas apstākļos, bet baltā uzputotā masa, lai arī apjomā samazinās, tomēr pilnībā nepazūd.
Līdzīgs dabisks process notiek arī ar saldējumu, kas atstāts istabas temperatūrā. Izņēmums nav saldējums "Karlsons", kas kā redzams bildēs, pēc atstāšanas istabas temeratūrā, izkusis un no tā atdalījies ūdens, norāda "Food Union".
Jāatceras, ka ka atbilstoša saldējuma uzglabāšanas temperatūra ir ne augstāka kā -18 C.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.