NEŽĒLĪBAS KALNGALI: Asi vēršas pret visiem, kas atbalsta dzīvnieku izmantošanu cirkā

Portāls nra.lv 12.maijs 2017, 19:14
 
Annija Greidāne/Facebook
Saeima vakar pretēji atbildīgās komisijas lēmumam tomēr atbalstīja aizliegumu cirka izrādēs izmantot savvaļas dzīvniekus.

Kamēr tautas kalpi Saeimā par šo jautājumu diskutēja, pie Saeimas notika protesta akcijas par un pret ieceri veikt labojumus Dzīvnieku aizsardzības likumā.

Biedrības "Dzīvnieku brīvība" pārstāvji rīkoja protesta akciju "Par cilvēcīgu cirku", kurā mudināja liegt Latvijas cirkos izmantot jebkādus savvaļas sugu dzīvniekus, nevis atbalstīt deputātes Jūlijas Stepaņenko (S) priekšlikumu ļaut cirkā izmantot nebrīvē dzimušus savvaļas sugu dzīvniekus.

Tajā pašā laikā pie Saeimas norisināsies arī Rīgas cirka atbalsta biedrības organizēta protesta akcija, kas atbalstīja Stepaņenko izvirzīto priekšlikumu.

"Protests bija super, malači! Un tagad es uzrunāšu tos, kuri ir par to, lai dzīvnieki paliktu cirkā un visu mūžu ciestu mocības, staigāšanu pa oglēm burtiskā nozīmē, sejas sišanu pret zemi un daudzus citus pāri darījumus. Jums, kuri tik ļoti atbalsta dzīvnieku palikšanu cirkā - cirks kaut ko dzīvē maina?

Jūs nevarat izdzīvot bez tiem dzīvnieciņiem cirkā? Jūs maz vispār viņu jebkad apmeklējāt ? Gan jau ka nē. Un tik pat ļoti jūs nejustu nekādu iztrūkumu, ja savvaļas dzīvnieki tur netiktu izmantoti. Dzīvniekiem būšana cirkā kaut ko maina? Visu! Viņi visu savu dzīvi nodzīvo krātiņā, tiek sisti un spārdīti un divkaijainās katastrofas uz viņu sāpēm ķer kaifu, izklaidējas. Dzīvniekiem arī sāp. Tik pat ļoti cik cilvēkiem, bet milzīga daļa to nesaprot. Uzskata, ka tikai cilvēks ir pelnījis dzīvot, tikai cilvēkam sāp un tikai par cilvēku ir jārūpējas. Idioti. Nopietni. Jums cirks neko dzīvē nemaina, bet dzīvniekam VISU dzīvi. Visi, kuri ir par savvaļas dzīvnieku izmantošanu cirkā ir nežēlības kalngali, kuriem rūp tikai sava miesa un liekas, ka sāp tikai viņiem. Pretīgi. KĀ TĀ VAR BŪT IZKLAIDE?!?," facebook raksta Annija Greidāne.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas