Garnadži no autostāvvietas "aizdzen" četrus velosipēdus

Portāls nra.lv 26.oktobris 2017, 20:30
 
Valsts policija
7. datumā Valsts policija saņēma iesniegumu no cietušā par to, ka nezināmi ļaundari Rīgā, Ziepniekkalnā, no daudzdzīvokļu nama pazemes autostāvvietas ir nozaguši viņa divriteni.

Izmeklēšanas laikā policisti ieguva informāciju, ka noziegums ir izdarīts naktī no 5. uz 6. oktobri un zagļi iekļuvuši autostāvvietā, uzlaužot tās durvis. Turklāt tonakt no šīs pašas autostāvvietas nozagti vēl trīs velosipēdi. Jāpiemin, ka šajā vietā apsardze nav nodrošināta.

Policisti ieguva operatīvo informāciju, ko realizējot tika noskaidrots, ka noziegumu, iespējams, izdarījis 1997. gadā dzimis jaunietis kopā ar 1978. gadā dzimušu līdzdalībnieku.


23. oktobrī Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes Velosipēdu zādzību novēršanas un apkarošanas grupu aizdomās par līdzdalību šī nozieguma izdarīšanā aizturēja 1978. gadā dzimušo aizdomās turēto. Savukārt vakar, 25. oktobrī, tika aizturēta otra iespējamā vainīgā persona.

Abi aizturētie jau iepriekš sodīti par mantiskiem noziegumiem. Turklāt jaunākais no viņiem nonācis policijas redzeslokā arī par narkotiku lietošanu.

Visdrīzāk, garnadži nozagtos divriteņus ir pārdevuši. Šobrīd policisti strādā, lai noskaidrotu velosipēdu atrašanās vietu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa abiem aizturētajiem ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:42

Jaunākās diskusijas