Pēc sievas paziņojuma par šķiršanos latvietis Ziemeļīrijā rīkojas patiesi baisi

Portāls nra.lv 26.oktobris 2017, 18:55
 
Kestutis Vanagas/ F64 Photo Agency
Ziemeļīrijas tiesas priekšā stājies Latvijas valstspiederīgais, kurš draudējis savai sievai ar ieroci pēc tam, kad viņa paziņojusi, ka vēlas šķirties.

Portāls "Baltic-ireland" vēsta, ka vīrietis tiek apsūdzēts par to, ka sievai stāstījis, ka ir noalgojis slepkavu un uzinstalējis izsekošanas un spiegošanas ierīces viņas automašīnai un datoram. Latvijas pilsonim ir izvirzītas apsūdzības par šaujamieroča izmantošanu ar nolūku radīt bailes, par draudiem nogalināt un naža izmantošanu ar nolūku izdarīt noziegumu.

Viņš arī tiek apsūdzēts par pārkāpumiem, kas saistīti ar ielaušanos, nesankcionētu piekļuvi datora materiāliem, uzbrukumiem un mēģinājumiem nodarīt kaitējumu personai.

Tiesā arī izklāstītas vairākas epizodes, kad Latvijas valstspiederīgais rīkojies patiesi šausminoši. Piemēram, viņš turējis virtuves nazi pie sievas vēdera, sakot: “Tev ir divas izvēles iespējas - vai nu pieņem mani atpakaļ, vai arī mēs abi esam miruši.”

Apsūdzētais arī atzina, ka kļuvis gluži apsēsts ar bijušo partneri, atzinās, ka iegādājies un viņas automašīnā uzstādījis izsekošanas ierīci, kā arī viņas datorā uzinstalējis programmatūru, kas ļauj sievieti izspiegot. Meklēšanas vēsture vīrieša datorā apliecināja, ka viņš vēlējies iegādāties arī slēpto kameru.

Apsūdzētais sievai pastāvīgi sūtījis īsziņas un veicis simtiem telefona zvanu, kā arī izgatavojis atslēgas dublikātu, lai bez sievas atļaujas iekļūtu viņas dzīvoklī. Tur viņš ieradies, paslēpis ieroci zem gultas un gaidījis bijušās partneres ierašanos.


Citā reizē viņš nosūtījis sievai ziņu, ka mājās viņu gaida pārsteigums. Policija devusies pārmeklēt dzīvokli un konstatējusi, ka guļamistabā inscenēta bēru aina - uz gultas novietoti vainagi un ziedi. Policisti atzinuši, ka tas bijis drausmīgi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas