Stipri iereibis vīrietis iekuļas nepatikšanās un aizmirst izdarīto

Portāls nra.lv 31.jūlijs 2017, 15:10
 
Valsts policija/ Pixabay.com
26. jūlija rītā, policija saņēma izsaukumu no iedzīvotājiem par to, ka Aristida Briāna ielā divi vīrieši nupat kā izsituši sabiedriskā transporta pieturas stiklu.
Notikuma vietā nekavējoties ieradās Rīgas Brasas iecirkņa patruļpolicisti. No aculieciniekiem noskaidrojot ļaundaru pazīmes, policisti uzsāka viņus meklēt pa tuvāko apkārtni. Drīz vien likumsargi aizdomās turētos pamanīja netālu no nozieguma vietas un aizturēja. Jāpiemin, ka vienam no stiprā alkohola reibumā esošajiem vīriešiem bija sagriezta roka, visticamāk, tādēļ, ka viņš ar to izsitis pieturas stiklu.

Aizturētie ir dzimuši 1985. un 1983. gadā un policijas redzeslokā ir nonākuši pirmo reizi. Aizturēšanas brīdī jaunākais no viņiem atradās 3,94 promiļu stiprā alkohola reibumā, bet viņa līdzgaitniekam asinīs konstatētas 3, 17 promiles.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Abi apgalvo, ka stiprā alkohola reibuma dēļ izdarīto neatceras. Tas gan neatbrīvo no kriminālatbildības par noziegumu. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Precīzi notikušā apstākļi šobrīd tiek skaidroti izmeklēšanā.

Aicinām iedzīvotājus neaizrauties ar pārmērīgu alkohola lietošanu, jo bieži vien reibuma stāvoklis noved pie neapdomīgas rīcības un pat nozieguma, par ko vēlāk nākas atbildēt Krimināllikumā noteiktajā kārtībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:21

Jaunākās diskusijas