Populāra dziedātāja vaino Putinu savas mātes nāvē

tautaruna.lv 21.aprīlis, 8:20
 
depositphotos.com
Gruzijas dziedātājas Tamāras Gverdciteli māte Inna Kofmana dzimusi Odesā, un viņai bija grūti pārdzīvot Krievijas uzbrukumu Ukrainā. Pati Krievijā populārā dziedātāja pārtrauca koncertēt Krievijā 2022. gada pavasarī un devās uz Gruziju.

Gverdciteli ģimene ilgu laiku dzīvoja Krievijā, un pati dziedātāja pat saņēma Tautas mākslinieces titulu, taču tas nekādā veidā neietekmēja viņas politiskos uzskatus.

Kā intervijā telekanālam "Dom" atzīmē viņas draugs, Ukrainas tautas mākslinieks Jurijs Ribčinskis, dziedātāja kategoriski atteicās dziedāt savas dziesmas krievu valodā un pēc kara sākuma pameta valsti. Turklāt, neskatoties uz divu gadu klusēšanu par pilna mēroga iebrukumu, dziedātāja vaino Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu savas mātes nāvē, vēsta Obozrevatel.

Tamāra Gverdciteli / depositphotos.com

"Mamma bija no Odesas. Visu manu dzīvi mamma un Tamāra bija nešķiramas. Viņa bija kā viņas labā roka. Viņas bija pieradušas būt kopā. Un mamma bija ļoti laba sieviete. Kad sākās karš un sākās Odesas bombardēšana, viņa piezvanīja Tamārai un teica: "Mana Odesa tiek apšaudīta. Mēs atvadāmies no Krievijas."

Un, neskatoties uz to, ka tur bija bagātība un dzīvoklis, viņas aizbrauca no turienes. Viņas dzīvoja Maskavā vairāk nekā 10 gadus, bet atgriezās Gruzijā," sacīja Jurijs Ribčinskis.

Gverdciteli vaino Putinu savas mātes nāvē, jo viņš pavēlēja apšaudīt Ukrainas pilsētas. "Mamma tā pārdzīvoja, ka nomira. Tāpēc Tamāra saka: "Putins nogalināja manu māti," viņš saka.

Inna Kofmane aizgāja mūžībā 2022. gadā, un pati Gverdciteli joprojām nevar samierināties ar zaudējumu. "Viņa nevar piedot savas mātes nāvi. Viņai tā ir traģēdija. Reāla. Lielākā traģēdija," sacīja Ribčinskis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:16

Jaunākās diskusijas