Reiniks par kāda sarunbiedra pateikto: Es gandrīz eksplodēju pie galda!

tautaruna.lv 29.marts, 8:15
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Dziedātājs Lauris Reiniks vietnē "X" atstāsta kādu sarunu, kurā pats piedalījies. Dzirdētais no sarunu biedra viņu ne pa jokam nokaitinājis.

"Manas aktierskolas kursabiedrenes vīrs Austrālijā, runājot par Ukrainas karu pie vakariņu galda, jautāja, kāpēc mēs negribētu, lai mūs okupē krievi. Mēs taču bijām daļa no viņiem un vai bija tik slikti. Es gandrīz eksplodēju pie tā galda. Visu izskaidroju un viņš man 10 reizes atvainojās pēc tam. Bija domājis, ka mēs bijām Krievijas sastāvā vienmēr un tad atdalījāmies. Un piebilda, ka viņi ir tik tālu un vispirms jāiemācās sava vēsture un aborigēnu stāsts. TĀPĒC MUMS KATRAM IR JĀSTĀSTA PASAULEI MŪSU STĀSTS! Katram ir savas problēmas un iedziļināties citās nav laika," secina L. Reiniks.

HD: Labākais veids, kā izskaidrot, ir ieteikt noskatīties filmu "Soviet Story". Ieteicu noskatīties saviem draugiem no ASV. Pēc tās noskatīšanās viņi bija šokā un vairs jautājumu par Latvijas vēsturi nebija.

Mārtiņš: Latvieši ir lakoniski, lieki nerunā, lieki netraucē. Zina, ka citur pasaulē cilvēki gudri un spēj atšķirt patiesību no meliem. Tad brīnās, "Kā tā?" A vot tā! Nerunāšanas, nestāstīšanas un sevis nereklamēšanas sekas. Kautrības cena - iznīkšana.

inese: Paldies, Lauri! Arī tam ir nozīme, ja kaut viens cilvēks sāk domāt citādāk. Bet diezgan skumji, jo šis cilvēks noteikti nav vienīgais, kurš tā domā.

Georgs: Rietumvalstīs šāds idiotiska analfabētisms līmenis vèstures un ģrogrāfijas jautājumos ir ļoti raksturīgs. Nereti tas jau robežojās ar zināmu debilitāti. Ilgstoši tur dzīvojot,ar to sastapos regulāri.

Kristiāna: Amerikāņu draugi arī sarunas laikā teica, ka mēs taču jau bijām daļa no PSRS. Nācās mācīt, ka ne mēs, ne pārējās “dalībvalstis” nebija tur brīvprātīgi. Bija pārsteigti un arī vairākkārt atvainojās.

Normunds: Pagājušajā vasarā skolotāja no Harkivas. Doktora grāds. Inteleģenta. Brīnījās kāpēc nepatīk krievi, ka te taču bija Krievija , PSRS. Ļoti izbrīnījās, kad stāstīju par okupāciju un brīvu valsti no 1918g.-1940g.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:42

Jaunākās diskusijas