"Piedāvās privatizēt Brīvības pieminekli?" Sabiedrība dusmās vārās par lēmumu pārdot Stūra māju

tautaruna.lv 29.marts, 10:15
 
MN
Valdība konceptuāli kā variantu atbalstījusi Kultūras ministrijas informatīvajā ziņojumā iekļauto scenāriju, kas paredz Tetera nama jeb "Stūra mājas" virzīšanu uz atsavināšanu un pārdošanu atklātā izsolē.

Kultūras ministre Agnese Logina uzsver, ka Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcijas darbība "Stūra mājā" ir KM prioritāte. "Muzeja ekspozīcija aizņem 8% no kopējās ēkas platības, un ir jādara viss, lai pārējā ēkas daļa nepārvēršas par graustu un muzejs turpina darbu. Arī turpmākajos gados KM nodrošinās dotāciju Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcijas darbības nepārtrauktībai," akcentē ministre.

Gan pirms, gan pēc valdības lēmuma soctīklos sabiedrība ļoti aktīvi izteica savu nosodījumu šādai valdības iecerei.

Publicējam tikai dažas no spilgtākajiem pārdomām:

"Ir dažādu līmeņu stulbi lēmumi, bet pārdot "Stūra māju" tā vietā, lai veidotu un attīstītu muzeju šajā unikālajā vesturiskajā vietā, kur pagrabu sienas glabā ložu pēdas, kas neprasa arī nekādu astronomisku finansējumu (to elementāri varētu atrast gan KM, gan FM budžetos ) - tā ir tāda vienaldzība pret vēsturi, latviešu tautu, valstiskumu, kas tiešām izbrīna. Šī valdība nespēj risināt pilnīgi nevienu problēmu. Pat ne tik maziņu. Nespēj neko radīt, neko celt, neko attīstīt. Viņi ir sliktāki par tukšu vietu," uzskata rakstnieks Jurģis Liepnieks.

"Tas brīdis, kad arī man jāsaka: “Laiks atlaist Saeimu”, jo tā ir rīcībnespējīga pat tik galā ar 1 ēkas problēmām galvaspilsētā Rīgā. Kā viņi iedomājas vadīt visu valsti kara apstākļos? Valdība nolemj pārdot Stūra māju; Okupācijas muzejam atstāj 8% īpašuma," raksta Cardinalis Ravus.

"Simboliski. Vakar kultūras ministre un citi valdības locekļi pie Okupācijas muzeja nolika ziedus izsūtītajiem. Šodien pieņem lēmumu pārdot Stūra māju, kultūras pieminekli. Nebūsim naivi, 1. stāvs ierasti ir labas komerctelpas, ko investors gribēs izmantot, lai atgūtu ieguldīto," tā Laima.

"Stūra mājas pārdošana, - vājprāts. Kas nākamais? Piedāvās privatizēt Brīvības pieminekli?" taujā Niks.

"Varu saderēt - izsolē Stūra māju nopirks ar Krieviju saistīts uzņēmums un atradīs līgumā punktu, lai ekspozīciju slēgtu. Kaut vai elementāri - sāks rekonstrukciju, drošības dēļ uz laiku slēgs piekļuvi, un tas “uz laiku” ievilksies…Evika Siliņa un Agnese Logina šodien nodeva valsti," uzskata Jānis.

Sabiedrības sašutumu portāls pirms valdības lēmuma apkopojis šajā rakstā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas