"Latvijas sabiedrības čakarēšanas nākošais līmenis"; Filips Rajevskis "sper ugunis"

tautaruna.lv 10.marts, 15:05
 
MN
Veselības ministrs Hosams Abu Meri par vienu no prioritātēm izvirzījis veselības aprūpes sistēmas digitalizāciju. Varbūt tad, kad šī sistēma būs sakārtota, katrs ārsts varēs ieraudzīt pacientam iepriekš veiktos izmeklējumus, kā arī pacientam ar izmeklējumiem būs iespēja iepazīties bez maksas jebkurā laikā.

Politologs Filips Rajevskis pauž dusmas: "Tas jau ir "next level shit", bez manas atļaujas manus medicīnas datus atdod privātam kantorim, kas par to, lai es varētu apskatīs šos datus, man pieprasa naudu. Latvijas sabiedrības čakarēšanas nākošais līmenis."

Ierakstam pievienotajā foto redzams - lai apskatītu izmeklējumu rezultātus medicīnas diagnostikas informācijas sistēmā "DataMed", jāsamaksā turpat 10 eiro.

Komentētāju sašutums un pieredze ir līdzīga: "Turklāt summa, ko pieprasa maksāt, ir neadekvāta! - gandrīz 10 eiro par viena izmeklējuma apskatīšanu! Nenormāli. Man pazīstama pensionāre ar 300 eiro pensiju bija spiesta pirkt, jo nebija zinājusi, ka pēc mēneša tiek uzlikta maksa par apskatīšanu."

"E-veselības neesamību izmanto DataMed, e-skolas neesamību izmanto e-klase. Visi pelna uz to, ko valstij vajadzēja sen nodrošināt, kam bija desmitiem miljoni. Vienotības 15 gadi!!!"

"Tas jau ir sen. Un kā tas juridiski iet cauri, es nesaprotu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:06

Jaunākās diskusijas