Karavīrs, kurš nogalināja Osamu bin Ladenu, atklāj, kas notika viņa nāves brīdī

tautaruna.lv 10.marts, 17:11
 
AFP/Scanpix/LETA
Bijušais ASV specvienības Navy SEALs karavīrs, kurš apgalvo, ka ir nogalinājis Osamu bin Ladenu, detalizēti izklāstījis terorista pēdējos mirkļus.
Roberts O'Nīls piedalījās operācijā, kuras laikā Navy SEALs komanda veiksmīgi atrada un likvidēja islāmistu kaujinieku grupējuma al-Qaeda dibinātāju un pirmo vadītāju.

Osama bin Ladens tika nošauts savās mājās Abotabadā, Pakistānā, 2011. gada 2. maijā.

O'Nīls apgalvo, ka raidījis liktenīgos šāvienus un daudzkārt runājis par savu pieredzi gadu gaitā.

Runājot par nāvējošo misiju raidījumā The Shawn Ryan Show, viņš teica: "Es dzirdu, kā bin Ladens ievelk pēdējo elpu. Kad es viņu nošāvu, viņš nokrita uz gultas. Es viņam trīs reizes iešāvu sejā. Es pakustināju Amālu (bin Ladena sieva) un ... tur stāv viņa divus gadus vecais dēls. Šim bērnam ar to nav nekāda sakara. Es esmu tēvs. Es viņu pacēlu un pārnesu uz gultas otru galu."

O'Nīls sacīja, ka pēc liktenīgajiem šāvieniem viņš "sastinga", kad telpā ienāca citi komandas biedri.

Viņš turpināja: "Tur bija daudz puišu, un viens no maniem puišiem pienāca pie manis un teica:" Vai tev viss kārtībā?" Es atbildēju, ka nav un jautāju, ko mums tagad darīt. Viņš atbildēja, ka tagad mums jāmeklē datori. Mēs to darām katru vakaru — simtiem reižu. Viņš man teica: "Jūs tikko nogalinājāt Osamu bin Ladenu - jūsu dzīve ir mainījusies, ķerieties pie sasodītā darba." To mēs arī darījām."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:52

Jaunākās diskusijas