"Cūku skandāls": Kivičs izsaka skarbu viedokli

tautaruna.lv 5.marts, 3:30
 
Ekrānšāviņš no Youtube
Plašu interneta lietotāju kritiku sestdien izpelnījās "lsm.lv" publicēts "Cūku komikss" par karu Ukrainā, kurā redzamas cūkas militāristu formā, attēlojot Ukrainas kareivjus, kas cīnās pret Krieviju. Cilvēki uzsvēruši, ka šāds saturs ir neatbilstošs publicēšanai.

Uzmanību tam bija pievērsis arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš tviterī, atzīmējot portālu, rakstīja, ka "jokot var un vajag, bet svarīgs ir arī konteksts".

Sākumā "lsm.lv" redakcija tviterī uz citu lietotāju sašutumu atbildēja, skaidrojot, ka komiksam ir sava "cūku" izcelsmes leģenda, kas atrodama pie katra jaunākā komiksa, un cūka var būt gan iedomāts būvnieks, gan nebraucošu vilcienu pasažieris, gan sporta spēļu dalībnieks, ikvienam no mums līdzīgs un atšķirīgs.

Taču vēlāk publicēts medija galvenās redaktores Martas Ceravas skaidrojums, atzīstot, ka portāls "nevietā un nelaikā izveidoja "Cūku komiksu" par karu Ukrainā". "Atvainojamies, nevienu negribējām aizskart," pauda Cerava. Publikācija no portāla izņemta.

Savu redzējumu par "cūku skandālu" paudusi arī māksliniece Gundega Makita Evelone. Atvainošanos nav, tikai lakonisks skaidrojums jauna zīmējuma veidā.

"Īsumā par šodienu un Cūku Komiksiem. tiem visiem, kas man mesendžerī sūta fiziskas un seksuālas vardarbības draudus - es jūs visus piefiksēju," uzsver Gundega Makita Evelone.

Atverot soctīklus, redzams, ka sabiedrību šie "sedevri" patiesi aizkaitinājuši. Savu viedokli paudis arī mūziķis Andris Kivičs.

"Tām, kuras zīmē Ukrainas aizstāvjus kā cūkas, ir viena nelaime - viņas nav izvarotas, spīdzinātas, viņu bērni un radinieki nav nogalināti karā, tāpēc mīkstā dīvānā var piedurties. Bet viss iet uz to, ka šāda pieredze viņām būs. Krievi nešķiro. Tikko runāju ar draugu no Harkivas, tur tas arī šērojās un cilvēki ir šokā. Aizvainoti beigās būs miljoni, jūsu debīlo, progresīvo humoru tur neviens nesaprot. Visiem interesē - kurš tieši to nopublicēja, un kur viņš/ a dzīvo," vietnē "X" raksta A. Kivičs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:42

Jaunākās diskusijas