Rīdziniekiem riebums pret veikala nosaukumu Purvciemā

tautaruna.lv 5.marts, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīdzinieces Sanitas ikdienas gaitas ved cauri Rīgas mikrorajonam Purvciemam. Viņa atzīst, ka ar dziļu riebumu brauc gar tirdzniecības centru “Minska”, vēsta "Bez Tabu".
Rīdziniece Sanita ir neizpratnē, ja reiz mēs esam spēruši tādu soli, kā ielu nosaukumu maiņa Rīgā, tad kādēļ vēl joprojām vēl neviens nav novācis uzrakstu veikalam “Minska”. Viņa norāda, ka turpat atrodas pat vesels “Minskas centrs”.

Rīdzinieku domas gan dalās. Helēna uzskata, ka veikala nosaukumu jau sen bija laiks mainīt un uzskata, ka to varētu dēvēt par “Purvciemu”. Savukārt Fjodors domā, ka nosaukumu var nemainīt, lai arī Baltkrievijas prezidentam Lukašenko ir prieks.

Veikals pieder privātuzņēmumam, tāpēc Rīgas dome nav tiesīga likt mainīt tā nosaukumu.

"Tirdzniecības centra “Minska” izkārtņu izvietošana ir saskaņota jau 2016. gadā un atļauja par šīs izkārtnes izvietošanu izsniegta uz uzņēmējdarbības laiku. Rīgas domei šobrīd nav tiesiska pamata anulēt izsniegto atļauju. Tomēr mēs izvērtēsim iespējas un aicināsim tirdzniecības centra “Minska” īpašniekiem veikt šā nosaukuma maiņu, lai tādējādi Rīgas pilsētvidē nepopularizētu agresorvalsts atbalstītāju galvaspilsētas nosaukumu," saka Edvards Ratnieks, Rīgas vicemērs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas