Pļaviņās ierauga satraucošu skatu

tautaruna.lv 5.marts, 13:15
 
Kaspars Krafts/F64
Vairāk nekā divu promiļu reibumā kāds vīrietis Pļaviņās nolēma apdraudēt savu dzīvību, pastaigājoties pa vižņiem kā pa gludu, taisnu virsmu. Par laimi, notiekošo pamanīja vietējie iedzīvotāji, kuri izsauca glābējus, pirms ar vīrieti paspēja atgadīties nelaime, vēsta "Degpunktā".

Šobrīd ūdenī peldošie ledus gabali jeb vižņi no Daugavas jau ir izgājuši - tikai daži gabaliņi vēl met lokus pa ūdeni. Tomēr sestdien situācija bija pavisam citāda. Vižņi bija sastāvējušies un sablīvējušies tik ļoti, ka ūdens virsma vispār nebija redzama. Šo situāciju izmantoja kāds vīrietis, kurš nolēma apdraudēt savu dzīvību, staigājot pa ledus gabaliem.

Tā kā vīrietis uz vižņiem atradās pašā Pļaviņu centrā, viņa pastaiga piesaistīja plašu vietējo iedzīvotāju uzmanību. Daļa notiekošo sāka iemūžināt ar saviem telefoniem, citi prātoja, kāpēc vīrietis atrodas uz ledus gabaliem.

Tā kā pastāvēja liels risks, ka ledus gabali Daugavas straumes dēļ var sākt virzīties, nekavējoties vīrieša glābšanas darbus uzsāka ugunsdzēsēji. Tomēr apgrūtinājumu bija vairāk nekā skaidrības. Situāciju pasliktināja arī tas, ka pats ledus “atpūtnieks” negribēja tikt glābts. VUGD Pļaviņu daļas komandieris Ingus Krasovickis norāda, ka šis cilvēks atradies aptuveni 80 metru no krasta, taču turpinājis virzīties uz Daugavas vidu, kur straume ir lielāka.

Pēc izglābšanas vīrietis tika nodots Valsts policijas likumsargiem savas rīcības paskaidrošanai. Izrādījās, ka viņš ir 2,3 promiļu lielā alkohola reibumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:16

Jaunākās diskusijas