Krievu hakeri vērsušies pret karalisko ģimeni

tautaruna.lv 6.oktobris 2023, 10:30
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Lielbritānijas karaļnams nonācis Krievijas kibernoziedznieku redzeslokā. Kā ziņo medijs "The Sun", septembra pēdējā dienā, pagājušajā sestdienā, karaļnama oficiālajai mājaslapai uzbruka krievu hakeri.

Uzbrukums royal.uk mājaslapai notika vien dažas dienas pēc tam, kad Karalis Čārlzs III publiski pauda nosodījumu par Krievijas izraisīto karu Ukrainā.

Prokrieviskā hakeru grupa "Killnet", kura atbalsta Krievijas diktatora Vladimira Putina pastrādātos noziegumus, uz veselām 90 minūtēm iznīcināja karaļnama mājaslapu. Karaļnama pārstāvjiem, sadarbojoties ar kiberdrošības speciālistiem, izdevās atgūt mājaslapu savā rīcībā.

Vairāk nekā stundu mājaslapa nedarbojās. Par paveikto uzbrukumu "KillNet" lepojās savā "Telegram" lapā.

Pils pārstāvji min, ka kibernoziedznieki nav nozaguši ne sensitīvu informāciju, ne karaliskās ģimenes personīgos kontus. Lai arī uzbrukumu izdevās veiksmīgi neitralizēt, notikušais pamatīgi satrauca karalisko ģimeni.

Kopš Krievijas uzsāktā kara Ukrainā, karaliskā ģimene publiski ir paudusi atbalstu Ukrainai. Pirms divām nedēļām karalis Čārlzs III Parīzē saņēma stāvovācijas, kad uzstājoties sacīja, ka "Ukrainai ir jāuzvar".

"KillNet" organizācija ir bēdīgi slavena ar uzbrukumiem to valstu vietnēm, kuras atbalsta Ukrainu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:13

Jaunākās diskusijas