Traģisks stāsts: Rēzeknē sieviete nomirst dažas dienas pēc dzemdībām

tautaruna.lv 6.oktobris 2023, 13:15
 
Rūta Kalmuka/F64
Drīz apritēs mēnesis, kopš pirmdzimtā tēvs no Rēzeknes ikdienas pastaigās ar bērnu dodas vienatnē. Dzīvesbiedre, māte un tuvākais atbalsts jau aizsaulē – vien dažas dienas pēc dēliņa laišanas pasaulē, vēsta "Bez Tabu".

Bērns piedzima 23. jūlijā. Pēc nepilnām trim dienām no slimnīcas kopā ar dēlu izraksta arī māte. Taču drīz vien rodas komplikācijas - asiņošana un temperatūra.

Iepriekšējās attiecībās rēzekniete jau divas reizes dzemdējusi. Trešā grūtniecība kļūst liktenīga. 31. jūlijā māte vēršas Rēzeknes slimnīcā ar spēcīgu iekšējo asiņošanu un temperatūru. Identiskas veselības pazīmes fiksētas arī dažas dienas pirms nokļūšanas stacionārā, taču vietējās poliklīnikas ginekoloģe esot norādījusi, ka tā pēc dzemdībām notiekot.

Tēvs atklāj, ka dzīvesbiedres dzemdē esot atstāta placenta, sākusies infekcija. Uz operāciju galda mātei divas reizes esot apstājusies sirds, taču ārsti to sirdsdarbību atjaunojuši. Trešajā reizē sirds apstājusies pavisam, uz mūžiem.

Veselības inspekcija apstiprina, ka ir uzsākta ekspertīze un nodots pieprasījums Rēzeknes slimnīcai izsniegt medicīnisko dokumentāciju un notikušā skaidrojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas