Lapsa ironizē par Rinkēviča apsveikumu

tautaruna.lv 18.septembris 2023, 4:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Rīgā jau desmito reizi norisinājās Tēva dienas gājiens un festivāls.

Tēva dienas sākumi meklējami 20. gadsimta sākumā Amerikas Savienotajās Valstīs, kur to sāka atzīmēt, lai pievērstu uzmanību tēva lomai bērnu audzināšanā. Latvijā šo dienu atzīmē otrajā septembra svētdienā.

Publisku apsveikumu visiem tētiem soctīklos publicēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Žurnālists Lato Lapsa šajā sakarā publicēja šādu viedokli: "Nez, es esmu vienīgais, kam šķiet, ka nevajag tomēr censties līst par korķi pilnīgi visām spundēm bez izņēmuma - nu vismaz gadījumos, kad spunde apaļa, bet korķis nepārprotami kantains?"

Tiesa, vairums ieraksta komentētāji gan vairāk kritizēja L. Lapsu un viņa viedoklim nepiekrita.

Jāzeps: Kāpēc, lai prezidents neapsveiktu Tēvu dienā? Katram cilvēkam ir tēvs.

Andra: Nu šitā teikt gan nevajadzēja. Būt vai nebūt par tēvu/māti ir katra paša izvēle un citiem te savu žulti nu gan vajadzētu paturēt sevī. Tolerance un cieņa pret cita viedokli, izvēli vai dzīvesveidu piemīt emocionāli inteliğentiem ļautiņiem.

Jautājums: Pēc amata. Bija jāapsveic un apsveica. Es esmu dzirdējis Rinkeviču tikai mammu pieminam, varbūt ar tēvu tās attiecības tik gludas nebija. Nu tad arī novēlēja visiem tēviem mīlēt savus bērnus. Tas , ka viņam pašam nav bērnu, nenozīmē, ka viņš nevar no sirds tēvus apsveikt.

Gola"Tad jau nevienam vīrietim nav tiesību sveikt Mātes dienā,jo vīrietis nekad nebūs māte?Tā tas bija jāsaprot? Jeb homoseksuālam cilvēkam nav tiesību novēlēt citam svētkos kaut ko labu?

Juris: Paldies prezidentam par apsveikumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:50

Jaunākās diskusijas