Sieviete sūdzas par nepatīkamu pieredzi “airBaltic” lidmašīnā

tautaruna.lv 18.septembris 2023, 1:00
 
Pixabay
Septembrī atgriežamies ne tikai skolas solos, bet arī darbos – arī atvaļinājumi lielai daļai beigušies. Raidījuma skatītāja Lāsma ar ģimeni atvaļinājumā uz silto Grieķiju devās augusta beigās, tomēr atpakaļceļš paliks atmiņā visu mūžu, vēsta "Bez Tabu".

Lidojums turp (uz Grieķiju) bijis mierīgs, tomēr atpakaļceļš galīgi ne tāds, kā plānots. Lāsma stāsta, ka lidmašīnās vienmēr apmeklējusi tualetes un ar tām neesot bijusi problēma, taču lidojumā uz Latviju stjuarte paziņojusi - lidmašīnas priekšā tualete ir slēgta. Lāsma vaicājusi stjuartei izskaidrojumu, tomēr tas netiek sniegts.

Lāsma: “Lido gan bērni, gan sievietes, kuras nevar, piemēram, iečurāt pudelē. Jo mēs bijām spiesti savam bērnam, drīz nosēžoties lidostā Rīga…, teicām, ko ies tur stāvēt, lai iečurā pudelē. Viņam tikko seši gadi palika.”

Izskaidrojumu tualešu skaitam raidījums vaicāja “airBaltic” pārstāvjiem.

“Plašākai izpratnei laipni paskaidrojam, ka lidsabiedrība “airBaltic” saviem pasažieriem piedāvā iegādāties biļetes gan biznesa, gan ekonomiskajā klasē. Lidojums biznesa klasē paredz dažādas priekšrocības, piemēram, prioritāru iekāpšanu, individuālu apkalpošanu, biznesa zāles izmantošanu lidostās un citas, tostarp - arī iespēju izmantot labierīcības lidmašīnas salona priekšpusē (attiecīgi, tuvāk savām sēdvietām). Turpretī ekonomiskās klases pasažieriem, runājot konkrēti par labierīcībām, ir pieejamas divas vai viena to telpām, kas atrodas gaisa kuģa aizmugurējā daļā. Tas atkarīgs no gaisa kuģa konfigurācijas.”

Civilās aviācijas aģentūras pārstāvis aicina ceļotājus uzreiz pēc pacelšanās visiem kopā tomēr neskriet uz labierīcībām. Drošības apsvērumu dēļ. Tāpat arī iesaka nelietot daudz šķidrumu un svinēt ceļojumu sākt tikai pēc nosēšanās konkrētajā valstī, nevis pirms lidojuma.

Cilvēki komentāros gan nopeļ sižeta varoni, uzskatot, ka problēma tiek meklēta tur, kur tās nemaz nav un dalās novērojumos, ka allaž lidojumā ir cilvēki, kas tūliņ pēc lidmašīnas pacelšanās dodas uz labierīcībām, lai gan lidostās WC pieejamas teju uz katra stūra. Arī komentētāji norāda - rindas pie WC lidmāšīnās redzējuši reti, bet paši cenšas labieierīcas izmantot, uz zeme esot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:31

Jaunākās diskusijas