Ukrainas karā gājis bojā 21 gadu vecs dziedātājs

tautaruna.lv 1.septembris 2023, 14:30
 
Ekrānšāviņš no video
21 gadu vecais Savēlijs Fedans bija ukraiņu dziedātājs no Enerhodaras, talantu šova X-faktors devītās sezonas dalībnieks. Kopš pilna mēroga kara sākuma viņš ir nomainīja mikrofonu pret ieroci, vēsta UNIAN.
Vairāk nekā pusotru gadu viņš frontē cīnījās par savas valsts brīvību un neatkarību, bet tagad kļuvis zināms par viņa varonīgo nāvi, raksta medijs.

Enerhodaras mērs Dmitrijs Orlovs raksta, ka Savēlijs vienmēr ticējis savas valsts nākotnei, tāpēc bez šaubām devās uz fronti.

"Mēs atcerēsimies Savēliju šādi: talantīgs un gaišs jauneklis, sirsnīgs Ukrainas patriots, kurš vienmēr ticēja savas valsts nākotnei un nekavējās to aizstāvēt," sacīja Orlovs.

Ir zināms, ka sākumā Savēlijs mācījās Zaporožjes reģionālajā licejā ar pastiprinātu militāri fizisko sagatavotību "Aizstāvis", pēc tam viņš iestājās Odesas Militārās akadēmijas Gaisa uzbrukuma karaspēka speciālistu sagatavošanas fakultātē un kopš kara sākuma viņš drosmīgi iestājās par Ukrainas aizsardzību.

"Puisis pasaulē nodzīvoja tikai 21 gadu... Viņam vajadzēja būt ilgam un laimīgam mūžam priekšā. Taču puiša dzīvi aprāva karš, viņu aizveda briesmoņi, kas ieradās mūsu zemē nogalināt un iznīcināt. Mēs dalāmies zaudējuma sāpēs un izsakām līdzjūtību ģimenei un tuviniekiem," piebilda mērs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas