"Viss tikai ķesīša pēc"; "X" diskutē par obligātajām veselības pārbaudēm

tautaruna.lv 1.septembris 2023, 19:30
 
pixabay.com
Darba devējam ir jānodrošina iespēja darbniekam veikt obligāto veselības pārbaudi, lai pārliecinātos, ka konkrētā cilvēka veselības stāvoklis atbilst darba uzdevumu veikšanai.

Diskusija ar pretējiem viedokļiem radās pēc ieraksta "X": "Ak, obligātā veselības pārbaude... Pierakstījos. Gaidu ar nepacietību. Pastāstiet, ko jums labu arodārsti ir teikuši? Radiet man kaut attālu ilūziju, ka no tā pasākuma ir jēga..."

Komentētājiem ir gan laba, gan slikta pieredze.

"Ir, ir jēga. Manu spītīgo mammu tikai arodārsts piespieda ārstēt augsto asinsspiedienu."

"Nu, ja nav sen būts pie acu ārsta vai uz kardiogrammu vai, teiksim, asinsanalīzes taisītas, var uzzināt, vai tur viss plus mīnus viss norm. Un, piemēram, ir darba vietas, kur atmaksā daļu par brillēm, ja izrādās, ka vajag."

"Man pazīstamam cilvēkam, mērot acu spiedienu, konstatēja glaukomu un lika iet pie acu ārsta ārstēties. Tas pozitīvi."

"OVP pirms pāris gadiem izgāju 20 minūtēs. Bet nu labāk nekā pirms gadiem 5, kad gāju 2 dienas, jo rentgena rindā vajadzēja sēdēt 2 stundas, pie citiem līdzīgi. Analīzes tad uztaisīja tādas, ka ģimenes ārsts teica, ka vienīgais, ko no tām var pateikt - ka asinis ir."

"OVP varbūt ir veidota ar labiem nodomiem, bet “dzīvē viss ir savādāk.” Vērojot arodārsta ņemšanos ar zīmogiem un veidlapām, bija skaidri redzams, ka tas ir galvenais visā šajā pasākumā. Pacients ir pakārtots jēdziens. Konveijers par “nelielu, bet godīgu samaksu” :)"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas