Atklāts, ko slepeni izdarījis Putins pirms Prigožina nāves

tautaruna.lv 1.septembris 2023, 0:30
 
EPA/Scanpix/LETA
Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieradās militārajā štābā Rostovā pie Donas, kuru pirms tam jūnijā sacelšanās laikā bija sagūstījis grupējums "Vagner", ziņo UNIAN.
Kā sociālajos tīklos vēsta Lielbritānijas Aizsardzības ministrija, viņš vizītē devās 19.augustā, neilgi pirms "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina nāves, lai demonstrētu savu varu.

Tiek atzīmēts, ka Dienvidu militārā apgabala štābs Rostovā pie Donas atrodas 160 km attālumā no frontes līnijas. Tur ir izvietoti militāristi, kuri karo pret Ukrainu.

Saskaņā ar izlūkdienestu informāciju Krievijas prezidents tikās ar augstākajiem virsniekiem, tostarp ar ģenerālštāba priekšnieku ģenerāli Valēriju Gerasimovu, kurš turpina komandēt operāciju Ukrainā.

""Vagner" uz īsu brīdi pārņēma štābu 2023.gada jūnijā. Putins, visticamāk, vēlas demonstrēt savu varu un augsto militāro pavēlniecību kā ierasts," skaidroja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Kā vēstīts, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW), Rīkojumu nogalināt algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu, kurš gāja bojā trešdien, nogāžoties lidmašīnai, visticamāk, devis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Ir ļoti maz ticams, ka Krievijas militārā resora pārstāvji, jo īpaši aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Valērijs Gerasimovs, būtu izrēķinājušies ar Prigožinu bez Putina pavēles," secina domnīcas analītiķi un piebilst, ka visa Krievijas elite, visticamāk, bijusi pārliecināta, ka pēc jūnija dumpja Prigožins joprojām bija dzīvs, tikai pateicoties Putina žēlastībai.

ISW piekrīt viedoklim, ka Prigožina lidmašīnas nogāšanās nenotika nejauši 23.augustā - tieši divus mēnešus pēc dumpja sākuma 23.jūnijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas