"No Krievijas neko asiņaiņu mums nevajag!"; cilvēki nikni par Krievijas precēm Latvijas veikalu plauktos

tautaruna.lv 1.septembris 2023, 18:30
 
Kaspars Krafts/f64
Lai gan sankcijas par preču ievešanu un izvešanu uz Krieviju ir spēkā jau labi sen, vēl arvien Latvijas veikalu plauktos atrodamas preces, kas ražotas Krievijā.

Pirms dažām dienām tika ziņots par Latvijas uzņēmumiem, kuri turpina eksportēt preces uz Krieviju, taču netrūkst arī tādu, kuri turpina Krievijas ražojumus iepirkt un izplatīt mūsu valsts mazumtirdzniecības tīklos. Jāteic godīgi: izprast, ko ko drīkst un ko nedrīkst viekāršajam cilvēkam ir praktiski neiespējami, jo vienmēr pastāv kaut kādi izņēmumi un aplinkus ceļi, kurus ejot, tirgotājs pilnīgi legāli var turpināt pārdot Krievijā ražotu produkciju, taču liela daļa sabiedrības to neakceptē un aicina nepirkt Krievijas ražojumus.

Ieraksts "X": "Krievijas prece Latvijas veikalā ir ok?"

Komentētāji ir sašutuši un dalās savā pieredzē: "Jup, iegrābos, pirku "Čehu" alu". Ierakstam pievienots foto, kas vēsta, ka konkrētais alus ražots Pēterburgā.

Novērojums Jūrmalā: "Jūrmalā "Milli pro" veikalos pilni ledusskapji ar baltika, žiguļovskije utt. Uz pudelēm ražošanas datums šī gada jūnijs, viss notiek."

"Krievijas preces veikalu plauktos ir tikai tāpēc, ka Latvijā tās pērk. Pievēršam uzmanību informācijai par izcelsmi un liekam atpakaļ plauktā, ja ir no krievijas. Ir naivi cerēt, ka tirgotājs kaut ko pārtrauks ievest, ja pēc tā būs pieprasījums."

"Interesanti, ka precei ir Latvijas svītru kods."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:14

Jaunākās diskusijas