"Bez panikas," Pabriks komentē ziņu "Vagner" algotņiem

tautaruna.lv 1.augusts 2023, 9:20
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis paziņojis, ka viņa rīcībā ir informācija, ka Suvalku korodora virzienā dodas vairāk nekā 100 "Vagner" algotņi, kas dislocēti Baltkrievijā, vēsta Lietuvas TV3.

Portāls pieļauj, ka, visticamāk, grupējums var palīdzēt nelegālajiem migrantiem ielavīties Polijas teritorijā vai uzdoties par viņiem, mēģinot iekļūt valstī.

"Es nezinu kā Jums, bet man tie 100 vāgnerieši pie Suvałki koridora nepatīk. Neuztraucos, bet vienkārši nepatīk. Ceru, mūsu NBS un NATO sabiedrotie uz sauszemes, Baltijas jūras un gaisā visu kontrolē.." raksta Emīls.

Ierakstu komentē arī bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Savukārt intervijā TV3 Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava uzsver, ka Latvijas bruņoto spēku gatavība ir atbilstoša esošajiem drošības riskiem.

Politiķis uzsvēra, ka algotņu grupējuma "Vagner" un Baltkrievijas darbībām aizmugurē stāv Krievija ar savām interesēm, tāpēc Latvija rūpīgi vēro norises kaimiņvalstī un militāru spēku koncentrāciju tuvāk Latvijai novērtē kā jaunus drošības riskus.

Deputāts pauda, ka neredz nepieciešamību pašlaik Latvijas pusē veikt būtiskus jaunus soļus, neskatoties uz "Vagner" kādu jaunu kustību Baltkrievijā, lai arī pastāv zināmi provokāciju riski Suvalku koridorā. Viņš skaidroja, ka Latvijas militārpersonu vērtējumā bruņoto spēku gatavības pakāpe ir pietiekama, lai atbildētu uz esošajiem drošības riskiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:37

Jaunākās diskusijas