Džesika Līdsa atklāj detaļas par Trampa uzvedību lidojuma laikā: viņš mani satvēra un taustīja

tautaruna.lv 11.maijs 2023, 2:30
 
SCANPIX/PA Images
Džesika Līdsa apgalvo, ka Tramps viņu mēģinājis izvarot lidojuma laikā uz Ņujorku pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, raksta independent.co.uk.

Džesika Līdsa otrdien piedalījās tiesas sēdē rakstnieces Žanas Kerolas izvarošanas lietas ietvaros, un liecināja par to, ka bijušais ASV prezidents Donalds Tramps viņai, iespējams, uzbrucis. Sieviete cerot, ka viņai vairs nekad nenāksies dalīties ar savu pieredzi.

“Esmu pārgurusi un ceru, ka man vairs nekad nebūs jāstāsta šis stāsts,” viņa sacīja laikrakstam The Independent, izejot no Manhetenas tiesas zāles.

Dienas sākumā Līdsa stāstīja zvērinātajiem par to, kā Tramps 1970. gadu beigās lidojumā uz Ņujorku, iespējams, centies viņu vardarbīgi seksuāli izmantot, kad viņa atradās viņam līdzās lidmašīnas pirmajā klasē. Tramps noliedz, ka tas būtu noticis.

“Mani uzaicināja uz pirmās klases salonu. Es tur biju vienīgā sieviete. Donalds Tramps iepazīstināja ar sevi,” sieviete liecināja tiesas zālē, apgalvojot, ka pēc tam viņš viņu “satvēra un taustīja. Šķita, ka viņam būtu neiedomājami daudz roku. Viņš pabāza roku zem maniem svārkiem. Tas mani satricināja un es izrāvos no viņa tvēriena.”

Līdsa tiesai sacīja, ka ne ar vienu līdz šim nav dalījusies savā pieredzē, jo tolaik viņai nešķita, ka “ir tāda iespēja”.

“Tajā laikā un vietā... Vīrieši principā varēja darīt daudz ko,” viņa sacīja žūrijai.

Apsūdzētāja arī liecināja, ka Donalds Tramps, iespējams, ir apzināti atsaucies uz uzbrukumu vēlāk, kad abi sastapās kādā 1981. gada līdzekļu vākšanas pasākumā.

Viņš viņai esot teicis: “Es tevi atceros. Jūs esat tā (necenzēts) no lidmašīnas.”

Sieviete sacīja, ka Trampa komentārs “bija kā auksta ūdens šalts. Viņš aizgāja, un es devos mājās.”

Līdsa izteikusi savu atbalstu Žanai Kerolai: “Viņas stāsts man šķiet patiess, un arī es vēlētos mudināt ikvienu, kas ir cietis no seksuālas agresijas, zināt, ka viņi nav vieni un drīkst par to runāt.”

Aprīļa beigās ASV Federālā tiesa sāka skatīt apsūdzību pret Trampu no Žanas Kerolas, labi pazīstamas žurnālistes, bijušās žurnāla “Elle” darbinieces, kura apgalvo, ka bijušais prezidents viņu izvarojis kādā Ņujorkas universālveikalā deviņdesmitajos gados.

Tiesa pirmdien noraidīja Trampa lūgumrakstu par nepatiesu tiesvedību.

Trampa advokāts Džo Takopina apgalvo, ka šī lieta ir neslavas celšana un bijušais prezidents ir pakļauts “vispārīgiem negodīgiem un uz aizspriedumiem balstītiem lēmumiem.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas