Kāda ir galvenā versija par mazās Justīnes pazušanu?

tautaruna.lv 11.maijs 2023, 12:15
 
Valsts policija
Jau piecas naktis un piecas dienas Rēzeknes novadā Rogovkā rit pazudušās septiņgadīgās Justīnes meklēšana. Vietējās teritorijas jau ir pārmeklētas krustu šķērsu, tomēr nav pavedienu, kur meitene varētu būt devusies, vēsta "Degpunktā".

Kopš meitenītes pazušanas ir pārmeklēta teritorija 20 kvadrātkilometru rādiusā, tostarp vietējie dīķi un akas.

“Pirmās meitenes pazušanas dienās meklēšanas pasākumos iesaistījās vairāk nekā 100 darbinieku no dažādiem dienestiem, kā arī vismaz 100 brīvprātīgo. Taču, ņemot vērā meklēšanas stratēģijas plāna maiņu un to, ka šobrīd tiek apsekoti atsevišķi objekti un vairāki apgabali tiek pārmeklēti atkārtoti, šobrīd šāds cilvēkresurss nav nepieciešams, taču policija sadarbībā ar citiem dienestiem turpina aktīvu meitenes meklēšanu,” informē Valsts policijas pārstāve Lāsma Kursīte.

Lai pārliecinātos, ka Justīne neatrodas pie kāda no radiniekiem, likumsargi veicot neatliekamās operatīvās darbības, nekavējoties pēc meitenes pazušanas uzrunāja un nopratināja tuviniekus, tostarp arī māti. Tomēr, pēc policijas rīcībā esošās informācijas, Justīnes bioloģiskā māte atrodas ārzemēs. Likumsargi ir pieņēmuši lēmumu uzsākt kriminālizmeklēšanu.

“Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess, un šobrīd notiek pirmstiesas izmeklēšana. Kā pamatversija joprojām tiek izskatīta, ka meitene patvaļīgi ir pametusi savu dzīvesvietu,” norāda Kursīte.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas