Juglas iedzīvotāji ceļ trauksmi par bīstamu vietu

tautaruna.lv 11.maijs 2023, 7:00
 
Gints Ivuškāns/ F64
Nepārredzama un bīstama. Tā gājēju pāreju Murjāņu ielā Juglā raksturo rīdziniece Evija. Nesen, šķērsojot ielu kopā ar bērnu, viņa piedzīvojusi asinis stindzinošu notikumu, vēsta "Bez Tabu".

Evija ar meitu nu jau kādu laiku izvēlas no pirmsskolas izglītības iestādes uz mājām nokļūt pa citu, daudz garāku ceļu, izvairoties no liktenīgās gājēju pārejas Murjāņu ielā, blakus krustojumam ar Ineša ielu.

“Mēs gandrīz šeit atstājām mūsu divu dzīvības! Divas mašīnas apstājās gan no kreisās, gan no labās puses, turpretī, uzsākot iet pāri ar bērnu uz mūzikas skolas nodarbību, mašīna no labās puses uzsāka kustību. Mēs apstājāmies principā šoferim pie šofera durvīm, kur viņš apskatījās no sērijas, kāpēc es tur eju pāri.”

Izrādās, ģimene uz šīs liktenīgās gājēju pārejas piedzīvojusi bīstamas situācijas jau iepriekš. Evija stāsta - visbaisāk šķērsot Murjāņu ielu esot darba dienu pēcpusdienās. Tieši tad ielā esot visintensīvākā satiksme, turklāt gājēju pāreju nepārtraukti šķērsojot bērni.

Un kā nu ne - tieši blakus vairākas izglītības iestādes: Juglas mūzikas skola, karatē skola un privātais bērnu dārzs. Tas gan neliedz autovadītājiem augstasinīgi pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus, piemēram, veikt apsteigšanas manevru uz pārejas un nedot gājējiem priekšroku.

Par mazo gājēju drošību izglītības iestāžu tuvumā noraizējusies arī privātā bernudārza “Mīlulis” vadītāja Gunta Medzjute, kurai padomā idejas, kā situāciju uzlabot - ierīkot regulējamu gājēju pāreju, kā arī ieviest ātruma ierobežojumu kā pie citām izglītības iestādēm. Tāda esot arī paralēlajā ielā, taču tur satiksme neesot tik intensīva kā Murjāņu ielā.

Rīgas domes Satiksmes departamentā atklāj - ātrumu ierobežojošas zīmes ieviešot pie pašvaldības izglītības iestādēm, taču to skaitā neesot, piemēram, mūzikas un mākslas skolas. Departamenta direktors Jānis Vaivods atzīst, ka pāreja aprīkota atbilstoši standartiem - ar visām nepieciešamajām zīmēm, marķējumu un apgaismojumu. Taču tas neliedzot autovadītājiem pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus, apdraudot gan savu, gan gājēju dzīvību. Domē sola apsekot Murjāņu ielu un meklēt risinājumus - kā uzlabot drošību gājēju pārejas tuvumā, taču tās ievērīgu pārbūvi tuvākajā laikā veikt nevarot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas