Eglītis prognozē beigu sākumu Kariņa valdībai

tautaruna.lv 14.aprīlis 2023, 13:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Bijušais 13. Saeimas deputāts un bijušais labklājības ministrs Gatis Eglītis domā, ka Kariņa valdība drīz izjuks.

"Ļoti iespējams šis ir beigu sākums K.Kariņa 2.0 valdībai," domā G. Eglītis, komentējot Pīlena paziņojumu, ka viņš kandidēs prezidenta vēlēšanās.

Mikipele: Vai varat nedaudz detalizētāk izklāstīt pamatojumu šādam secinājumam un no kā varētu sastāvēt jaunā koalīcija?

Gatis Eglītis: Viens variants “konservatīvā spārna” valdība: NA, AS, ZZS & “tradicionālo vērtību sargs” Šlesers (53). Arī mazākumvaldības modelis var darboties, jo JV frakcija nebūtu populisti vai nebalsotu pret-valstiski.

Ainars: Kariņa agresīvais gājiens var novest nevis pie valdības, bet likumdevēja krīzes un ārkārtas Saeimas vēlēšanām. Lēnām sāk iezīmēties konservatīvā un liberālā nometnes. Jocīgi, ka bij.JKP cītīgi stutē liberālo spārnu. Joprojām. Tāds uzdevums tomēr, ja?

Imants: Vēl jau līdz rudenim pamocīsies. Neviens negrib vasaru izbojāt. Atvaļinājumi takš jau saplānoti.

Elīna: nevienam, atskaitot pašu Pīlēnu, nešķiet, ka viņš būtu labs prezidenta kadidāts. Ok, Šleseram vēl viņš patīk. Par ātru viņš šeptējas par karali.

JankaPipars: Nu ja,Pīlēnu atbalsta Rosļikov,Točs un Šlesers

Skaidris: ..un sākums oligarhu Saeimai 2.0, tikai šoreiz prezis negribēs oligarhus atlaist, jo ir viens no viņmiem.

Sun: Un sākums jaunai prokremliskai valdībai. Urra tovarišči!

Gerda: Tikai ne pīli par prezidentu.

Jau ziņots, ka uzņēmējs, Apvienotā saraksta dibinātājs Uldis Pīlēns nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, intervijā aģentūrai LETA apliecināja politiķis.

Pīlēns ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Esošais Valsts prezidents Egils Levits pagaidām nav atklājis, vai kandidēs atkārtoti.

Pīlēns skaidroja, ka lēmums pieņemts, visu pamatīgi apsverot. Tāpēc tam esot bijis nepieciešams tik daudz laika, lai arī par Pīlēna kandidēšanu spekulēts jau ilgstoši.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas